Fyns Amts Avis mener: Offensiv politisk taktik


Fyns Amts Avis mener: Offensiv politisk taktik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Redaktionschef David Bernicken dabe@faa.dk
Billede
Leder - Fyns Amts Avis. 

Svendborgs borgmester Bo Hansen (S) er gået til opgaven med en særdeles offensiv taktik. På flere områder har han ikke ventet på, at udfordringerne er kommet ham i møde; han har i stedet kastet sig frontalt ind i opgaverne - dermed dog langtfra sagt, at det har været med hovedet under armen.

Meget tidligt iværksatte han en hårdhændet spareproces, der allerede nu er ved at blive eksekveret. Han ventede med andre ord ikke på, at det første budget skal lægges i løbet af de kommende seks ugers tid. Det er ikke noget, der for alvor gør en ny borgmester populær, men prognoserne for kommunens økonomi peger på, at hvis der ikke svinges en skarp sparekniv, så vil et hul i kommunens kasse hurtigt vokse sig meget stort. Med mindre skatten sættes op, og der er ikke meget, der peger på, at Bo Hansen vil begive sig ned ad den vej - og et flertal til at gøre det vil han formentlig også skulle kæmpe for at opdrive.

Han er her i sit første borgmesterår tilsyneladende ikke bange for at gøre sig selv upopulær. På skoleområdet har den såkaldte garantimodel sikret, at de små skolers økonomi kan hænge sammen, selv om elevtallet har været lavt i nogle af klasserne. Den model har Bo Hansen fået opbakning til at afskaffe, hvilket vil presse Stokkebækskolens bestyrelse til at reorganisere skolen, der er fordelt på tre matrikler i henholdsvis Gudbjerg, Hesselager og Gudme.

Endelig tager Bo Hansen også hul på en ny tur rundt i havnemanegen. Han presser nemlig på for at flere byggefelter på Svendborg Havn gøres klar til salg. Det behøver ikke give ballade, men Bo Hansen har tilføjet, at han gerne vil have flere boliger på havnen, og den slags meldinger plejer ikke at blive mødt af tavshed. Strategien for borgmesteren er klar: Skattegrundlaget skal op, og det kommer det, hvis flere mennesker bosætter sig i kommunen, og lige nu har han blikket rettet mod havnen og bymidten.

Tålmodigheden synes heller ikke at være stor. Han har i hvert fald smækket arbejdsopgaven ned på administrationens bord flere måneder, inden det egentlig lå i kortene. Byggeriet på Jessens Mole 7-9 er nemlig hverken helt eller halvt færdigt endnu, og oprindeligt var strategien, at de næste byggefelter først skulle sættes til salg, når Skærbæk-byggeriet er færdigt. Sådan bliver det ikke. Og Bo Hansen får nok heller ikke så svært ved at samle et flertal i byrådet, som hans forgænger havde det. Venstre og Socialdemokratiet kan formentlig hurtigt nå til enighed om en ny strategi for havnen, når Bo Hansens plan ser ud, som den gør.

Det kan synes en smule forceret, den måde Bo Hansen opererer på, men med Svendborgs historie in mente, virker det næsten befriende, at håndbremsen er blevet sluppet en smule. Det kan give travlhed på de kommunale gange og kontorer, og måske kommer borgmesteren også til at brænde nallerne en gang eller to, men muligheden for at udnytte de fremdriftsmuligheder, der findes lige nu, øges til gengæld også tilsvarende, og det har et område som Sydfyn brug for.

Det kan synes en smule forceret, den måde Bo Hansen opererer på, men med Svendborgs historie in mente, virker det næsten befriende

Fyns Amts Avis mener: Offensiv politisk taktik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce