Fyns Amts Avis mener: Malurt med et snert af saftevand


Fyns Amts Avis mener: Malurt med et snert af saftevand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Nyhedsredaktør Hans-Henrik Dyssel
Billede
Leder - Fyns Amts Avis. 

Der er al mulig grund til at ønske de tilbageværende medarbejdere hos Skat i Svendborg tillykke med, at deres arbejdsplads bliver bevaret på Sydfyn.

De har alt for længe levet i uvished om, hvornår de ville blive flyttet fra Svendborg til Middelfart eller Odense. Den uvished blev fjernet tirsdag, da regeringen præsenterede sin nye skatteplan, som bevarer afdelingen i Svendborg.

Når det er sagt, så var tirsdagen for resten af Svendborg og Sydfyn endnu en i rækken af skuffelser.

Svendborg havde satset på at blive tildelt en af de nye skattestyrelser, men måtte i stedet se den fynske styrelse glide til Middelfart.

På bundlinjen står, at Sydfyn har mistet omkring 25 skattede arbejdspladser, siden den daværende SR-regering besluttede at lukke Skat i Svendborg.

Det er i bedste fald en trøstepræmie, at afdelingen nu bliver bevaret. At skulle være glad for det, svarer til at skulle blive glad for at få eftergivet en dummebøde.

Det hedder sig, at komedie er lig med tragedie plus tid. Der kommer i så fald til at gå mange år, før vi på Sydfyn kan grine ad regeringens ambition om at flytte arbejdspladser ud i landet. Vi kan indtil videre sætte minus ved først Søfartsstyrelsen, så en ny politiskole og nu en skattestyrelse.

Det er for øvrigt værd at bemærke, hvor de syv nye skattestyrelser bliver placeret: Aalborg, Herning, Aarhus, Middelfart, Roskilde og to i København. Ikke just steder som decideret skriger på arbejdspladser.

Venstres sydfynsk-valgte medlem af Folketinget, Erling Bonnesen, har gjort sig til bannerfører i kampen for at få statslige arbejdspladser til sin kreds. Han mener, at vi skal glæde os over, at Fyn får en styrelse i Middelfart, og at Svendborg bevarer det, man ellers havde udsigt til at miste, plus lidt mere. Vi nærmer os tidspunktet, hvor Erling Bonnesen springer ud som Komiske Erling. Som en anden virkelighedsfornægtende irakisk general stående midt i Bagdad storpralende om en nært forestående sejr, mens de allieredes kanoner brager løs i baggrunden.

Transportminister Ole Birk Olesen fra Liberal Alliance kunne forleden som en anden skolemester belære os om, at vi da må kunne indse, at vi ikke som forkælede børn kan få alt, hvad vi peger på.

Kære minister og øvrige regering: Vi ved godt, at vi ikke kan få det hele.

Vi forbløffes blot endnu en gang over, at nogle til stadighed får meget mere, mens andre får lidt mindre mindre.

Det er bedste fald en trøstepræmie, at afdelingen nu bliver bevaret.

Fyns Amts Avis mener: Malurt med et snert af saftevand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce