Fyns Amts Avis mener: Investering i demokratiet


Fyns Amts Avis mener: Investering i demokratiet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Redaktionschef David Bernicken
Billede
Leder - Fyns Amts Avis. 

To gange om året flytter byrødderne i Svendborg deres månedlige byrådsmøde ud byrådssalen på rådhuset i Svendborg. Det har de gjort i hele den snart overståede valgperiode, og de har været vidt omkring i kommunen. Møderne er blevet indledt med et borgermøde, hvor der er mulighed for at vende store og knap så store ting med politikerne. Fælles er, at diskussionerne tager udgangspunkt i det nærområdet, byrådet er rykket ud til.

Hvad, der skal ske med møderne efter valget til efteråret, er endnu ikke afklaret, men selv om der ikke har været hundreder af mennesker til de enkelte møder, så er det noget, der er værd at bevare.

Senest dukkede der 40 borgere op i Egense, meldingen fra de fremmødte er klar. De er glade for, at få lejlighed til at tale med og vende lokale sager med politikerne.

 

Det er lidt besværligt og ikke helt gratis at flytte byrådsmøderne rundt i kommunen, men det er investeringen værd. Svendborg Kommune er ikke helt lille arealmæssigt, og det kan nogen gange synes, som om afstanden fra rådhuset til de mindre byer er en smule lang, og derfor er den ekstra tid og de ekstra penge - vi taler et femcifret beløb i den lavere ende - givet godt ud.

I hvert fald åbner det muligheden for dialogen med borgerne. Naturligvis er dette forum ikke det eneste sted, der er mulighed for at skabe den dialog, og politikerne i Svendborg Byråd benytter helt sikkert også andre lejligheder til at kommunikere med borgerne, men de udflyttede borgermøder har den ekstra dimension, at hele byrådet er samlet i for eksempel Egense, og som borger er der mulighed for at få mange forskellige politikere i tale på samme tid. Og skulle man være yderligere sulten efter at blive klog på, hvad der foregår, når byrådet holder møde, så kan man jo sætte sig på en af pladserne på tilskuerrækkerne under mødet.

 

Der er med andre ord tale om en investering i demokratiet, når byrådet river teltpælene op og besøger et af kommunens mange forsamlingshuse. Det kan godt være, at det umiddelbart blot er en ekstraudgift, men det giver også muligheden for at binde kommunen bedre sammen, og det er jo ofte lettere at henvende sig til en politiker, når først man én gang har mødt vedkommende, og det giver disse to årlige møder mulighed for. Og nej, det er ikke sikkert, at alle de ønsker, der bliver præsenteret på møderne, kan opfyldes på kort sigt. Møderne skal nok snarere ses som en langtidsinvestering i nærdemokratiet.

Derfor er opfordringen også klar til de politikere, der efter nytår skal tegne byrådet i Svendborg også: Sørg for at komme ud til vælgerne - ligesom byrådet fra 2014-2017 har gjort det. Det er godt for jer, og det er godt for kommunen.

 Sørg for at komme ud til vælgerne - ligesom byrådet fra 2014-2017 har gjort det. Det er godt for jer, og det er godt for kommunen.

Fyns Amts Avis mener: Investering i demokratiet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce