Fyns Amts Avis mener: Hvor blev bolden af?


Fyns Amts Avis mener: Hvor blev bolden af?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Redaktionschef David Bernicken
Billede
Leder - Fyns Amts Avis. 

Det er en offentligt kendt hemmelighed, at samarbejdet mellem formanden for Svendborg Byråds udvalg for børn og unge og samme udvalgs næstformand mere eller mindre har været til rotterne stort set fra 1. januar 2014, da det dengang nye byråd trådte sammen. Formand Mette Kristensen (V) og næstformand Dorthe Ullemose (DF) har skændtes som et gammelt ægtepar og den kærlighed, der for det meste holder den slags par sammen, har været ikke-eksisterende.

Nu handler politik ikke om, at politikerne skal holde af hinanden. Så længe de kan arbejde sammen, er det mindre vigtigt, hvordan det indbyrdes forhold er. Nu er sagen bare den, at en meget vigtig afdeling, der sorterer under det nævnte udvalg, er tvunget i knæ - igen. Der er alt for meget at se til, og en APV-rapport afslører, at trivslen i afdelingen halter ganske gevaldigt.

Det skal der naturligvis gøres noget ved, og noget er også gjort, men meget tyder på, at der skal gøres et stort stykke arbejde, inden medarbejderne familieafdelingen set over en bred kam trives på deres arbejdsplads. I mellemtiden skændes politikerne om, hvem der har ansvaret for den meget alvorlige situation - det er en afdeling i Svendborg Kommune, hvor børn og familier, der mistrives, skal kunne hente hjælp, men hvordan skal en afdeling i dyb mistrivsel kunne yde sit bedste?

Lige nu må det være nummer et på listen at få familieafdelingen på ret køl igen, så medarbejderne kan hjælpe nogle af de mennesker i Svendborg og omegn, som har allermest brug for hjælp. Og så er politikerne nødt til at rette fokus ind på, hvad opgaven er. Også selv om samarbejdet på tværs af partiskel knirker og brager. At det gør det, kan børnene og de dysfunktionelle familier i bund grund ikke bruge til noget som helst, og medarbejderne i familieafdelingen får heller ikke bedre arbejdsforhold af, at politikerne skændes om, hvem der har ansvaret for balladen.

Nu er Mette Kristensen jo formand for det politiske udvalg, og ud over at skulle arbejde for at lægge en bestemt politisk kurs, er det også vigtigt, at hun forsøger at holde nogenlunde samling på udvalget, så det ikke handlingslammes i denne slags sager. Lige nu fyger beskyldningerne, samtidig med at der også forhandles om løsninger. Det sidste er afgjort det vigtigste, og det er på tide, at formanden og næstformanden sætter sig til bords sammen og parkerer deres uenigheder, så familieafdelingen igen kan komme på fode. Det bør alle parter have en klar interesse i. Og erfaringen med en dysfunktionel familieafdeling har man endda masser af i Svendborg. Forrige gang Lars Erik Hornemann (V) var borgmester, mens Lise-Lotte Tilsted (V) var udvalgsformand, stod det også skidt til i afdelingen, der var ramt at sygemeldinger og en økonomi, der mildest talt sejlede.

Det er på tide, at udvalget og byrådet tager grundigt hånd om sagen. For børnenes og familiernes skyld.

Det er på tide, at udvalget og byrådet tager grundigt hånd om sagen. For børnenes og familiernes skyld.

Fyns Amts Avis mener: Hvor blev bolden af?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce