Fyns Amts Avis mener: Gode madeksperimenter


Fyns Amts Avis mener: Gode madeksperimenter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Redaktionschef David Bernicken
Billede
Dagens leder fra Fyns Amts Avis. 

Fødevaremarkedet i Svendborg kan noget helt særligt. Det er folkeligt, det er hyggeligt, og det kan også være udfordrende og pirrende. Det er et sted, hvor sanserne kommer i spil, og år efter år strømmer godtfolk til denne kulinariske fest.

Med en bevidsthed om at der skal knokles benhårdt i kulissen - både hos de mennesker, der står bag fødevaremarkedet, de mange udstillere og ikke mindst de mange frivillige - og at det næppe isoleret set er en guldrandet forretning at bruge adskillige timer på at begejstre madglade mennesker i den ene weekend, så taler fødevaremarkedet lige ind i tanken om det gode liv. Og mon ikke det for udstillerne er en god investering at være til stede denne sidste weekend i juni.

Og som gæst kan man jo slentre rundt til de mange stande og få dækket alle behov i madpyramiden, om end der nok skal være nogen, for hvem pyramiden kommer til få lidt skæve proportioner.

Uanset hvad er der noget at begejstres over.

Fødevarmarkedet er år for år vokset, har lagt lidt til på nogle fronter, trukket fra på andre, lavet forsøg, der blev en succes og andre, der blev knap så store successer, men alt i alt er det lykkedes at skabe en begivenhed med et solidt fundament og mange gæster, der vender tilbage år efter år.

I år skal noget nyt prøves af, og det er noget af det, der gør fødevarmarkedet ekstra interessant. Det er ikke samme skabelon, der anvendes igen og igen. Jovist, der er ting, som fastholdes, men nye ting prøves heldigvis også af. Dette års eksperiment er ekstra interessant. Har man skullet kritisere fødevaremarkedet for noget, så er det nemlig, at det har været svært at blive en del af festen, hvis man ikke befandt sig inden for indhegningen. Det har ikke været en fest, hele byen har været en del af.

Tirsdag, onsdag og torsdag op til weekenden, hvor markedet finder sted, sker der i år en række ting rundt i byen under overskriften "Det store gæstebud". Det skaber i hvert fald en åbning, så hele midtbyen i højere grad kan blive en del af festen.

Måske er det lige netop dette, fødevaremarkedet har manglet. Måske er det ikke, men vilje til at eksperimentere er endnu en gang til stede. Det er godt, modigt og helt rigtigt, at der hele tiden arbejdes med formatet, så madfesten ikke bliver for magelig og tilbagelænet. Sucessen ville næppe fortsætte, hvis ikke der også tænkes nyt og justeres lidt her og der, og så længe der holdes fast i grundtanken, der i bund og grund handler om begejstring for mad og gode råvarer, kan vi kun glæde os over, at der år efter år skrues lidt på nogle af knapperne og prøves nye idéer af i noget, der er med til løfte Svendborg og sætte området på landkortet.

 Det er godt, modigt og helt rigtigt, at der hele tiden arbejdes med formatet, så madfesten ikke bliver for magelig og tilbagelænet.

Fyns Amts Avis mener: Gode madeksperimenter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce