Fyns Amts Avis mener: Folkemødet kan være mange penge værd for Sydfyn


Fyns Amts Avis mener: Folkemødet kan være mange penge værd for Sydfyn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Områderedaktør Anders C. Østerby
Billede
Dagens leder fra Fyns Amts Avis. 

Lobbyisme og lobbyister har en noget negativ klang. Og det er rigtigt, at der er mange, der arbejder for at fremme særlige interesser og en bestemt sag under Folkemødet på Bornholm, som foregår i Allinge fra torsdag til søndag i denne uge. 

Mange af deltagerne vil sikkert også vægre sig ved at blive kaldt lobbyister, men faktum er, at der bliver knyttet mange værdifulde kontakter, vekslet mange uformelle ord og mødt beslutningstagere såsom folketingspolitikere og andre indflydelsesrige personer i løbet af de fire dage. Og det er under de uformelle former, at politikerne kan give deres stilling for en given sag til kende og bringe den videre til de rette fora og udvalg i Folketinget.

Det var blandt andet det, der skete for nogle år siden, da de første spæde skridt til at sænke priserne på færgebilletter til landets øer blev taget. Der er bred enighed om, at gode snakke under Folkemødet mellem politikere fra Ærø og andre økommuner og landspolitikere gødede jorden for den store succes, som øerne nu oplever med et stigende antal turister på grund af væsentligt billigere færgebilletter.

 

De fire sydfynske kommuner, Faaborg-Midtfyn, Svendborg, Langeland og Ærø, deltager alle i årets Folkemøde og bruger fra små 10.000 kroner op til omkring 60.000 skattekroner på begivenheden. Det er småpenge. Og de er uden tvivl givet godt ud. Hvis det står til troende, at ærøsk deltagelse i to tidligere folkemøder har udmøntet sig i billige færgerejser, så er pengene tjent hjem et væld af gange. Til gavn for færgeselskabet, kommunekassen, hoteller, restauranter og andre små og større virksomheder, der lever af turisme. Noget lignende kan gøre sig gældende for de andre kommuner. 

I år kan det meget vel være et andet stort ærøsk projekt, der skal udføres arbejde for uden for det store spotlight fra de mange tilstedeværende medier. Søby Havn har allerede i nogle år arbejdet for at få staten til at støtte en udvidelse af havnen, et projekt til flere hundrede millioner kroner, som vil kunne sikre arbejdspladser og generere vækst til Søby. I år arbejder folkene fra Søby Havn i kulissen, mens politikere og branchefolk skal debattere, hvordan havne kan drive udviklingen i landets yderområder.

 

Debatten er vigtig, men det er ligeså meget de møder og uformelle meningsudvekslinger og kontakter, der bliver skabt rundt om begivenheden på det marstalske skib Samka, der betyder noget. Det er nemmere at få nogle brugbare svar ud af politikerne, når man har dem på tomandshånd i Allinges hyggelige omgivelser. 

Det kan godt være, at havnemesteren og projektets tovholder ikke vil kaldes lobbyister, men hvis det viser sig, at deres deltagelse i årets Folkemøde kaster en større check af sig, er de nok ligeglade. Og så kan en mindre udskrivning på Folkemødet vise sig at være rigtig mange penge værd.

Det er nemmere at få nogle brugbare svar ud af politikerne, når man har dem på tomandshånd i Allinges hyggelige omgivelser.

Fyns Amts Avis mener: Folkemødet kan være mange penge værd for Sydfyn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce