Fyns Amts Avis mener: Fis på Torvet


Fyns Amts Avis mener: Fis på Torvet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Nyhedsredaktør Hans-Henrik Dyssel
Billede
Leder - Fyns Amts Avis. 

Det råber til himlen, og det råber så højt, at man burde kunne høre det på Svendborg Rådhus.

Mens borgerne i Svendborg skvattede på de nyanlagte fliser på Torvet, holdt kommunen stædigt fast i, at fliserne ikke var glatte.

Forretningsdrivende og bekymrede borgere udtalte sig til Fyns Amts Avis, men det fik ikke kommunen til at ændre holdning.

 

Gennem halvandet år lød mantraet, hver gang vi på Fyns Amts Avis spurgte ind til fliserne: De er ikke glatte.

Fire borgere søgte om erstatning for forskellige udgifter og skader efter fald på Torvet.

De blev pure afvist. For fliserne var jo ikke glatte.

Underforstået: Det kan jo aldrig være kommunens skyld eller ansvar, at folk tjumser rundt og skvatter.

Indtil det lige pludselig så alligevel var kommunens skyld. En ny friktionstest i foråret viste, at fliserne ikke bare var glatte men ligefrem "meget glatte".

Kommunens nye centerchef fik sat gang i en sandblæsning af fliserne og genoptog på eget initiativ de fire erstatningssager. For når nu fliserne beviseligt var glatte, så skulle borgerne jo nok have deres erstatning.

 

Så vidt så godt, skulle man tro, men nej: Svendborg Kommune fik forsikringsselskabet Gjensidige til at gennemgå sagerne, og så gik der ellers fuldstændig Kafka i den.

For når nu kommunen ikke vidste, at fliserne var glatte, så var den jo i sin gode ret til at nægte at udbetale erstatning.

Goddagmandøkseskaft.

Det er juridisk spilfægteri på så højt et plan, at ingen normalt tænkende mennesker kan følge med.

 

Forsikringsselskabet forholder sig ikke til, at hele byen vidste, at den var helt gal med fliserne, og at teknisk afdeling og det ansvarlige politiske udvalg tilsyneladende levede i deres helt egen skridsikre boble gennem halvandet år.

Man fristes til at spørge: Er der en voksen til stede?

For når juraen kommer til kort, så må moralen tage over.

Når Jette Mortensen falder på de glatte fliser og ødelægger sine briller, så påhviler det naturligvis Svendborg Kommune at erstatte brillerne. Med hendes egne ord i gårsdagens Fyns Amts Avis, så er alt andet "noget fis".

Det samme gælder naturligvis de tre andre erstatningssager.

 

Det er kommunal magtfuldkommenhed i svær grad, at man i stedet henviser de berørte borgere til at klage. De samme juridiske og forsikringsmæssige eksperter, som har truffet den nuværende afgørelse, kan også finde en løsning, som tilgodeser borgerne. Det er blot et spørgsmål om vilje.

De nu sandblæste fliser på Torvet i Svendborg vil, indtil man besinder sig og griber til lommerne, ligge som et uværdigt monument over arrogancen på Svendborg Rådhus.

Når juraen kommer til kort, så må moralen tage over.

Fyns Amts Avis mener: Fis på Torvet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce