Fyns Amts Avis mener: FilmFyn er godt nyt for Fyn


Fyns Amts Avis mener: FilmFyn er godt nyt for Fyn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Chefredaktør Carsten Olsen
Billede
Leder - Fyns Amts Avis. 

Det er godt nyt for hele Fyn, hver gang FilmFyn kan føje en ny til en efterhånden lang række af film- og tv-produktioner, hvor den fynske filmfond optræder i rulleteksterne.

Men mon ikke nyheden om FilmFyns engagement i udviklingen af en international tv-serie baseret på forfatteren Carsten Jensens roman "Vi, de druknede" vækker ekstraordinær jubel på Ærø?

Øen skal lægge locations og kulisser til store dele af den nye tv-serie. Og ud over den opmærksomhed, der følger med den slags, kan ærøboerne også regne med et mere kontant udbytte af den store tv-produktion.

For hver krone, FilmFyn investerer, omsætter de involverede filmproducenter rundt regnet for to. Så hvis det går, som det plejer, vil "We, the drowned" - som bliver seriens internationale titel - skæppe i Ærøs lokale kasser i form af øget lokal omsætning og ubetalelige brandingværdier.

Det er så langt fra første gang, sydfynboerne har grund til at glæde sig over FilmFyns aktiviteter. Lige siden premieren på den første film, fonden investerede i - "De grønne slagtere" fra 2003 - har Sydfyn og øerne bidraget med både kulisser, statister og arbejdskraft til en lang række andre film- og tv-produktioner.

Mest kendt er vel sagtens filminstruktøren Susanne Biers Oscar-belønnede "Hævnen", som i FilmFyn-regi blev optaget på Langeland og i Svendborg. Og senest har Sydfyn og øerne spillet store roller i succesfulde tv-serier som "Arvingerne" og "Mercur".

Det har lokale håndværkere, forretninger og servicevirksomheder kunnet mærke på omsætningen. Og selv om den mere indirekte brandingværdi er sværere at måle, er der næppe heller tvivl om, at både Sydfyn og øerne og Fyn som helhed har nydt godt af dén i de efterhånden 14 år, der er gået, siden den første FilmFyn-film blev produceret her.

Så meget desto mere ærgerligt er det, at det fortsat ikke er et samlet Fyn, der tror på FilmFyn og bakker fonden op.

Fonden ejes af de deltagende fynske kommuner. Men det er kun syv af de 10 kommuner på Fyn, som har taget skridtet fuldt ud og valgt at investere forholdvis beskedne 45 kroner per borger om året i FilmFyn. Fyns største kommune, Odense, er blot med på en billigbillet som delvist associeret medlem. Og Middelfart og Kerteminde kommuner slet ikke.

FilmFyns statistik er ellers overbevisende. Siden 2003 har fonden med en investering på 109 millioner kroner i film- og tv-produktioner hentet en omsætning på 230 millioner kroner hjem til ejerkommunerne. Og nu følger altså - når produktionsselskabet Marlowfilm har den fulde finiansiering på plads - en international tv-serie.

Den kan, som FilmFyn-direktør Bo Damgaard siger, "få afgørende betydning for hele vores landsdel". En forventningens glæde, som dog først og fremmest må være forbeholdt de otte kommuner, der tror på og står bag filmfonden.

For hver krone, FilmFyn investerer, omsætter de involverede filmproducenter rundt regnet for to.

Fyns Amts Avis mener: FilmFyn er godt nyt for Fyn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce