Fyns Amts Avis mener: Fesen mediefest i provinsen


Fyns Amts Avis mener: Fesen mediefest i provinsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Carsten Olsen , caol@faa.dk
Billede
Leder - Fyns Amts Avis. 

Der var party i provinsen, da kulturministeren for 14 dage siden omsider kunne præsentere et længe ventet medieforlig.

For ikke blot fik "københavnermedier" som DR og Radio24syv én over nakken med skambeskæring af budgetterne og tvangsudflytning af redaktionerne.

Der blev også lovet flere penge til mediehuse med adresser langt væk fra hovedstaden.

Og dét var noget, der i første omgang skabte glæde blandt dem, der producerer den for det nære demokrati så uundværlige regionale og lokale journalistik.

Men en nærlæsning af alle medieforligets 12 sider afslører, at der egentlig ikke rigtig er noget at fejre.

I hvert fald ikke endnu.

For nok har regeringen og Dansk Folkeparti aftalt, at de regionale og lokale medier skal have mere i statstilskud. På de landsdækkende mediers bekostning.

Men af forligstekstens sidste sider fremgår det også, at der først vil blive fremsat et lovforslag om ændringerne af mediestøtten i efteråret 2019.

Altså efter et folketingsvalg. Og selvsagt uden nogen forpligtelse for en eventuel ny regering til at respektere aftalen.

Derfor må de regionale og lokale medier - og dét endda i bedste fald - vente i yderligere et år på at få klar besked om mediestøtten.

Det skaber yderligere og unødig usikkerhed om fremtiden i den del af mediebranchen, hvor faldende oplag og svigtende annonceindtægter laver de største huller i bunden af pengekasserne.

Regeringens og Dansk Folkepartis aftale om regional og lokal mediestøtte på forventet efterbevilling lugter da også langt væk af populistisk symbolpolitik.

Den synes - som aftalerne om beskæringen af DR's budgetter og tvangsudflytningen af Radio24syvs hovedsæde til "vest for Storebælt" - kun at tjene ét formål:

At optimere partiernes vælgerudbytte af det kommende folketingsvalg.

Det er naturligvis et legalt politisk mål at sætte sig.

Men noget videre held med en påstand om, at forliget for alvor retter op på det skæve mediedanmark, får forligspartierne forhåbentlig ikke.

Den er lige så tvivlsom som kulturminister Mette Bocks (LA) præsentation af medieforliget som "en stærk aftale, der sikrer bedre balance mellem de statslige og private medier, mellem landsdækkende og de regionale/lokale medier, mellem trykte og digitale medier samt mellem ældres og unges adgang til medier".

For medieforliget gavner hverken de statslige eller de private medier. Eller for den sags skyld balancen imellem dem.

Det fjerner tværtimod mere en én milliarder kroner fra budgetterne til public service og efterlader de private medier i fortsat usikkerhed om fremtiden.

Og dét er der virkelig ingen grund til at fejre. Uanset hvor i landet man bor.

En nærlæsning af alle medieforligets 12 sider afslører, at der egentlig ikke rigtig er noget at fejre. I hvert fald ikke endnu.

Fyns Amts Avis mener: Fesen mediefest i provinsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce