Fyns Amts Avis mener: Et flot første skridt på vejen


Fyns Amts Avis mener: Et flot første skridt på vejen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Redaktionschef David Bernicken dabe@faa.dk
Billede
Leder - Fyns Amts Avis. 

Hvordan skal Torvet i Svendborg tage sig ud, nu hvor det er blevet erklæret for bilfrit? Noget skal der i hvert fald ske, for at det ikke bare fremstår som en halv- eller heløde plads de fleste af ugens dage - når det er lørdag og solen skinner er der masser af liv og charme, men ugens øvrige dage kan det fremstå temmelig bart.

På den ene side kan man forvente, at det flertal i Svendborg Byråd, der gennemtrumfede, at bilerne skal helt væk, også har et ansvar for at skabe liv. På den anden side kan det ikke nødvendigvis forventes, at det knebne flertal sidder med de vises sten. De har brug for opbakning, hvis det skal være et levende torv mere end en enkelt dag om ugen.

Derfor er det fabelagtigt eksempel bronzestøber Jørn Svendsen, Lehnskov-godsejer Mogens Fenne-Frederiksen og journalist og forfatter Bjarne Bekker går foran med, når de med støtte fra et politisk flertal går i gang med samle ind til en flytning af springvandet, så det får en mere fremtrædende og fremhævet placering på Torvet.

Springvandets nuværende placering var innovativ og hele ideen om også at lade vandet sprøjte op af dyser mellem brostenene har også været spændende, men med Torvets nye status giver det bedre mening med en mere central placering, hvor springvandet også hæves over brostenene. Dermed øges sandsynligheden også for, at det kan blive et samlingspunkt på Torvet. Den funktion har det ikke nu - blandt andet fordi man ikke kan slå sig ned rundt om det.

Et opmuret springvand gør det selvfølgelig ikke alene, men det er et skridt på vejen mod en transformation af Torvet, så det ikke bare en tom plads, man skrår henover. Der må gerne ske noget mere - skabes nogle små oaser, der inviterer til, at man bruger området. Og her er det vigtigt, at især alle tilhængerne af det bilfri torv byder ind med ideer. Ellers er der en risiko for, at Torvet ikke kommer til at leve.

Det kan virke lidt forunderligt, at det ikke er kommunen, der tager det økonomiske ansvar for at flytte springvandet, men det er også fint, at der er rum til det private initiativ - det kan måske ligefrem styrke fællesskabet og ejerskabet. Og hvis vi nu skænker det kommunale budget en tanke, så er det ikke sikkert, at vi har lyst til ofre to ansatte i hjemmeplejen i et år til fordel for en flytning af springvandet.

Initiativet må i hvert fald hilses mere end velkomment. Det er et godt sted at begynde, hvis vi gerne vil have en endnu mere attraktiv bymidte at færdes i. Både når det er en helt almindelig onsdag i regnvejr og når det er lørdag med høj sol og masser af turister i byen.

Et opmuret springvand gør det selvfølgelig ikke alene, men det er et skridt på vejen

Fyns Amts Avis mener: Et flot første skridt på vejen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce