Fyns Amts Avis mener: Endnu et lavpunkt
Af: Hans-Henrik Dyssel hahd@faa.dk

Det er ikke den smukkeste optakt til efterårets lokaldemokratiske festdag - kommunalvalget i november - man for tiden med åben mund og polypper ser gå for sig i Faaborg-Midtfyn Kommune.

Enten har det konservative medlem af kommunalbestyrelsen, Andreas Møller, kaldt den radikale spidskandidat, Søren Hillers, for "et stort røvhul", hvad Andreas Møller bestrider, eller også har Søren Hillers digtet hele forløbet mandag aften på Svendborgvej i Faaborg, hvad Søren Hillers bestrider.

Man kan diskutere herfra til evigheden, hvilke af de to scenarier, der er værst.

Man kan diskutere herfra til evigheden, hvilke af de to scenarier, der er værst.

Særligt befordrende for vores tillid og respekt for vores politikere er det i hvert fald ikke.

Man kan også diskutere, om det overhovedet var en sag, som din avis skulle beskæftige sig med.

Her mener vi dog at befinde os på nogenlunde sikker grund. Det er langt fra nogen hemmelighed, at samarbejdet i både kommunalbestyrelsen og i den øverste administrative ledelse ikke har fungeret den seneste tid. Sagen mellem Andreas Møller og Søren Hillers er blot endnu et lavpunkt i den historie, men det er ikke desto mindre et lavpunkt, det er værd at beskæftige sig med. Der er tilsyneladende ikke tale om en enkelt finke, som røg af panden. Flere kolleger i kommunalbestyrelsen var da også særdeles hurtige til at kommentere sagen.

Faaborg-Midtfyn Kommune er ikke en bolsjebutik, hvor årets sværeste beslutning er, om holdkæftbolsjerne skal være røde eller blå. I kommunen træffes beslutninger, som har helt afgørende betydning for hverdagen og livet helt generelt hos de 51.000 borgere. Fra fødslen og til døden er kommunen en fast makker i livets kortspil.

Respekten fik endnu et latrinært skud for boven, da Borgerlistens Jan Valbak smækkede med døren til det kommunalpolitiske med beskeden om, at både den ene halvdel af kommunalbestyrelsen og lokaljournalisterne på redaktionerne i kommunen kunne rende ham "i røven".

Avisens brøde er angiveligt, at vi har beskæftiget os med et heldagsmøde i mandags, hvor kommunalbestyrelsen skulle tale ud om samarbejdsproblemer mellem politikere og den administrative ledelse. Dråben var tilsyneladende, at vi udstyrede historien med overskriften: "Politikere diskuterede mistillid til topdirektør". Vores to lokalredaktører har beskrevet, hvad der lå til grund for den vinkel på historien, nemlig at det har offentlighedens interesse, at politikere fra flere partier drøfter, om de har tillid eller ej til kommunens øverste ledelse.

Det spiller formentlig ind, at nuværende borgmester, Christian Thygesen (V), med sikkerhed bliver forhenværende til november. Han har for længe siden meddelt, at han ikke søger genvalg. I en kommune, som i sin korte levetid har oplevet så mange borgmesterskift som muligt, er der lagt op til en hård valgkamp.

Hvor hård den skal være, er op til kandidaterne.

Mere om emnet

Se alle
2
Når lukkethed skaber problemer

Når lukkethed skaber problemer

Mistillid til redaktør Tim Visti

3
Krisemøde i Faaborg-Midtfyn: Politikere diskuterede mistillid til topdirektør

Krisemøde i Faaborg-Midtfyn: Politikere diskuterede mistillid til topdirektør