Fyns Amts Avis mener: En ramsaltet hørm af ringe moral


Fyns Amts Avis mener: En ramsaltet hørm af ringe moral

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Chefredaktør Carsten Olsen caol@faa.dk
Billede
Leder - Fyns Amts Avis. 

Der er ingen love eller regler, som forbyder landets statsminister at tage imod en fødselsdagsgave i form af sommerhusophold i Skagen. Heller ikke, selv om sommerhuset tilhører en fiskekvotekonge, der samtidig poster penge i den selv samme statsministers private, velgørende fond.

Der er tilsyneladende, som daværende statsminister Anders Fogh Rasmussens (V) i sin tid ofte yndede at påpege, "ikke noget at komme efter".

Og det skal da nok passe. Der synes ikke i loven eller nogen anden juridisk forstand at være noget at komme efter i den opsigtsvækkende sag om den nuværende statsminister, Lars Løkke Rasmussens (V), ferieophold i juli 2016 i storfiskeren John-Anker Hametner Larsens sommerhus i Skagen.

Men er der ingen rygende pistol i sagen, står der til gengæld en ramsaltet hørm af ringe moral omkring den. En hørm så ramsaltet, at den sår berettiget tvivl om rigets demokratiske tilstand.

Forleden var det ellers lige før, det lykkedes Socialdemokratiets politiske grå eminence og gruppeformand på Christiansborg, Henrik Sass Larsen, at henføre en til stadighed voksende politikerlede alene til mediernes evindeligt konfrontationssøgende interesse for enkeltsager.

"Vi kan ikke få lov at fortælle, hvad det er, vi står for", jamrede gruppeformanden som svar på spørgsmål, hans parti i øvrigt havde betalt den fra tv tidligere så kendte journalist Reimer Bo Christensen for at stille.

Men som sagen om statsministerens ferieophold i Skagen - og så mange andre sager før den - med al uønskelig tydelighed viser, så er politikerne selv fortsat bedst til at fremkalde leden og få den til at vokse.

Det er således ikke mediernes omtale af sagen, der er et problem, men statsminister helt ubegribelige mangel på et moralsk kompas, der i givet fald ville have fået ham til at afstå fra indløsningen en kostbar gave fra en hovedaktør i en yderst betændt politisk sag.

Det er begrædeligt, at nogle politikere definerer god politisk moral og etik som "ikke at overtræde reglerne".

Og jo da især, når der i Danmark - som et af de få steder i den frie, demokratiske del verden - ofte ikke er nogen.

Der er for eksempel ingen regler for lobbyisters adgang til ministre og Folketingsmedlemmer. Ingen regler, der forhindrer ministre i at pleje omgang med mennesker, de også deler økonomiske interesser med. Og ingen regler, der sikrer offentligheden et reelt indblik i ministres og folketingsmedlemmers poster og økonomiske interesser i det private ervhervsliv.

Det er først og fremmest derfor, der formentlig ikke er noget at komme efter i sagen om Lars Løkke Rasmussens ferieophold i Skagen. Bortset fra den ramsaltede hørm af en ringe politisk moral og etik.

En hørm så ramsaltet, at den sår berettiget tvivl om rigets demokratiske tilstand.

Fyns Amts Avis mener: En ramsaltet hørm af ringe moral

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce