Fyns Amts Avis mener: Det frivillige initiativ gør en forskel. Tak for det


Fyns Amts Avis mener: Det frivillige initiativ gør en forskel. Tak for det

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Chefredaktør Carsten Olsen caol@faa.dk
Billede
Dagens leder fra Fyns Amts Avis. 

Vi kan vel hurtigt blive enige om, at egoismen breder sig.

Enhver synes at være sig selv nærmest. Og skulle der, hvad der jo gør, opstå problemer undervejs i tilværelsen, må "nogen" løse dem.

Der er "nogen" - og som regel kommunen - der må gøre noget ved larmen inde fra naboen, de skæve fliser på fortovet, affaldet i gågaden, de tomme huse i landdistrikterne, det lokale kulturliv, forsamlingshuset og maden på plejehjemmene.

Det må være "nogens" ansvar at gøre noget ved det og løse problemerne. Eller er det?

Det må være "nogens" ansvar at gøre noget ved det og løse problemerne.

Eller er det?

Jeg kommer i hvert fald selv godt og grundigt i tvivl, når jeg løber listen med indstillinger til Den Sydfynske Initiativpris igennem.

Prisen er indstiftet af Fyns Amts Avis. Og selv om alene antallet af indstillinger - flere end 70 - er imponerende, så er det især karakteren af de mange initiativer, der springer i øjnene.

De vidner i al deres velgørende forskellighed om, at det så langt fra er alle, der forventer, at "nogen" andre gør noget.

Der er tværtimod mange - og mange flere, end de fleste vel sagtens gør sig det klart - som ved mødet med hverdagens fejl og mangler ikke blot sætter deres lid til "nogen".

De tager i stedet initiativ til at gøre noget ved sagen selv.

Listen er lang. Et farverigt katalog og inspirerende vidnesbyrd om, at der næsten ikke er grænser for, hvor og hvordan en frivillig og uegennyttig indsats kan gøre en forskel.

Der er den svendborgensiske skiltemaler Nils Bennicke, som tog penslen i egen hånd og gav sig til at renovere kommunens utydelige skilte med vejnavne på. Der er også bestyrelsen for "Ærøexpressen" og dens initiativ til en genåbning af en færgerute mellem Marstal og Rudkøbing. Forfatteren Josefine Ottesen, der både står bag et kulturoptog og et nyt kultur- og forsamlingshus i Svendborg, er også indstillet. Det samme er de tre kvinder, der har taget initiativ til etableringen af et kulturhistorisk medborgerhus i den gamle motorfabrik på havnen i Marstal.

Og altså snesevis af andre personer, projekter og initiativer, hvor borgere i kommunerne på Sydfyn og øerne har besluttet sig for at gøre noget selv i stedet for at vente på "nogen".

Ordet "kommune" kom af det latinske "communis". Det betyder fællesskab.

Og de mange indstillinger til Den Sydfynske Initiativpris fra jer, kære læsere, er et tegn som godt som noget på, at det er der fortsat "nogen", der sætter pris på. Tak for det.

Den 2. februar giver Fyns Amts Avis prisen til ét af de indstillede initiativer. Men vi hylder dem alle og glæder os over, at det frivillige initiativ og lysten til at gøre noget, andre kan have glæde af, er så udbredt på Sydfyn og øerne.

Fyns Amts Avis mener: Det frivillige initiativ gør en forskel. Tak for det

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce