Fyns Amts Avis mener: Det er dybt kritisabelt
Af: Redaktionschef David Bernicken

Krisen i FC Svendborg stikker dybt, og det kan være et spørgsmål om tid, før klubben må kaste håndklædet i ringen. Der er så meget rod i økonomien, at det nærmest ligner en umulig opgave at rette skuden op i tide, og det handler ikke kun om svigtende sponsorindtægter. Det handler også om en formand, der trods sin juridiske baggrund tilsyneladende har foretaget sig ting, der ligger på den forkerte side af lovens grænsen. Der er brugt nogle penge, der hørte hjemme i moderklubben, Sfb, til at lukke huller i eliteafdelingen. Det er ulovligt, og nu mangler pengene i Sfb.

Det er dybt kritisabelt, at formanden har handlet, som det er tilfældet. Også selv om målet var ædelt nok

Intet tyder umiddelbart på, at det økonomiske morads er opstået, fordi der har siddet personer i FC Svendborg, som har forsøgt at berige sig. Sådan forholder det sig ikke, og der har heller ikke været meget at bruge af i klubben. Men der er tilsyneladende blevet skubbet rundt med nogle penge, fordi indtægterne ikke har svaret til udgifterne. Det er ikke, fordi armbevægelserne har været voldsomme og store i bestyrelseslokalet, der er bare ikke landet nok sponsorkroner i kassen, men i stedet for at skabe balance i regnskabet er der nu meget, der peger i retning af, at FC Svendborgs nu tidligere formand Adam Ringsby-Brandt har ageret lige lovligt kreativt i sin omgang med regnskabsbøgerne alene med det formål at holde hjulene i eliteafdelingen i gang.

Der tegner sig et billede af en klub, hvor formanden uden et ønske om egen vinding kunstigt har holdt økonomien oven vande uden blik for, hvordan realiteterne faktisk så ud.

Arnold Peter Møllers forretningfilosofi var baseret på de to ord "rettidig omhu", og det er lige netop den filosofi, der har været fraværende i driften af FC Svendborg. Økonomien har ikke kunnet holde til ambitionerne, og det har i flere år set kritisk ud.

I bund og grund er der jo prisværdigt, at formanden har kæmpet med alt, hvad han kunne finde af kreativ snilde, for at holde bagdelen oppe på klubben, så den også kunne undgå en sportslig nedtur, men risikoen er, at klubben nu bliver ramt med langt voldsommere kraft, end hvis man tidligere i forløbet havde afstemt regnskaberne og tilpasset økonomien.

Det er ærgerligt, at FC Svendborg er landet i denne kritiske situation, som også kan komme til at ramme SfB. Og det er dybt kritisabelt, at formanden har handlet, som det er tilfældet. Også selv om målet var ædelt nok: At fastholde eller forbedre det sportslige niveau.

Skeletterne er godt og grundigt på vej ud af skabet, og det eneste, der umiddelbart er at gøre, er at rydde op og tage de tæsk, der kommer. Det være sig økonomisk som sportsligt. Konsekvensen kan blive, at Sydfyns store fodboldklub skal begynde forfra et pænt stykke uden for divisionsfodbold. Den slags har været prøvet før på denne egn i en anden sportsgren, og her lykkedes det at genrejse klubben. Lad os håbe, at det også kan lykkes for FC Svendborg.

Mere om emnet

Se alle
Sminket regnskab: Ekstraordinær generalforsamling i presset fodboldklub

Sminket regnskab: Ekstraordinær generalforsamling i presset fodboldklub

FC Svendborg-skattesag kan ramme advokatfirma

FC Svendborg-skattesag kan ramme advokatfirma

Ny mystik i multibanesag

Ny mystik i multibanesag