Fyns Amts Avis mener: Det Sydfynske Øhav stråler


Fyns Amts Avis mener: Det Sydfynske Øhav stråler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Redaktionschef Hanne D. Frette
ANDREAS_BASTIANSEN
Leder - Fyns Amts Avis. 

Det har været endnu en sommer, hvor Det Sydfynske Øhav strålede. Også selvom vi reelt ikke har haft nogen rigtig sammenhængende sommerdage med høj sol og høje temperaturer.

Til gengæld er der mange ildsjæle at varme sig ved rundt om på øerne. Blandt andet Love In-festivalen på Skarø med Lasse Bekker og Rune Kruse i spidsen for alle kammeraterne fra Svendborg. Samme ø er kendt over hele landet for sin økologiske isproduktion, der især får storbyboere til at slikke sig om munden. På Skarø er der også hver sommer ølejr hver eneste uge i skolernes lange ferieperiode, og sådan har det været i over 40 år. 

Det samme gælder Drejø, der også er en af de 10 øer i Ølejrbevægelsen. I denne uge havde Nordisk Yoga - yogaskole i Odense med Vivi Korn i spidsen - traditionen tro inviteret til en uge med fordybelse på Drejø, hvor man endda også skulle tie stille i halvandet døgn. Faktisk har yogaskolen, der er Fyns største, tilbudt denne uge i omkring 20 år. I år var der 23 deltagere, der hver havde betalt 4000 kroner.

 

Fælles for alle initiativerne er, at de tiltrækker deltagere fra hele landet, der gerne betaler en del penge for at være med. Det viser, at Udkantsdanmark er in. Det er her, at alle - også dem, der måske tidligere har peget fingre ad Udkantsdanmark - finder roen, fordybelsen og oplevelserne, der gør, at de kan vende tilbage efter ferien og føle sig opladede.

Det behøver ikke foregå på en ølejr eller en musikfestival. For langt de flestes vedkommende foregår ferien i et sommerhus. Naturligvis med wifi så feriens mere eksotiske oplevelser i form af opvask, der foregår i en balje vand med en opvaskebørste og sulfo, eller et spil matador på et papbræt med "rigtige" knitrende pengesedler kan lægges ud på de sociale medier og dokumentere det gode liv.

 

Det pudsige er, at når ferien er forbi, er det, som om det gode liv skulle stoppe. Det ved vi jo godt, at det ikke gør, vi der kender til Det Sydfynske Øhav. Og det er ved at gå op for flere. Ifølge beregninger fra Kommunernes Landsforening er antallet af børnefamilier, der flytter til Ærø, steget med seks procent fra 2011-2015. Og det er navnlig børnefamilier fra storbyerne, der erkender, at en uge om året ikke er tilstrækkeligt.

Det er godt, at der kommer mennesker udefra, der kan se storheden i en del af landet, der ellers ofte i medierne bliver fremstillet som en udkant med grimme, tomme huse, lukkede butikker, forfaldne fabrikker og hullede veje. Derfor er det er godt, at ildsjæle tager initiativer og sætter livet i gang.

Kan denne forståelse af vores øhav blive til en kollektiv bevidsthed, der kan pløje sig gennem vinterens mørke, som øfærgerne gør hele året rundt, vil det være godt. Så vil Det Sydfynske Øhav stråle - ikke blot om sommeren, men året rundt.

Derfor skal vi glæde os over og varme os ved øhavets ildsjæle - og støtte dem.

Lige pludselig er Udkantsdanmark in.

Fyns Amts Avis mener: Det Sydfynske Øhav stråler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce