Fyns Amts Avis mener: Den helt rigtige angrebsvinkel


Fyns Amts Avis mener: Den helt rigtige angrebsvinkel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Redaktionschef David Bernicken
Billede
Dagens leder fra Fyns Amts Avis. 

Det var lidt et nyrestød, at regeringen igen navigerede udenom Sydfyn, da der skulle fordeles skattearbejdspladser. Ganske vist mister Svendborg alligevel ikke de 75 arbejdspladser, vi har nu, hvilket der ellers var lagt op til, men der er et stykke vej op til de 360 arbejdspladser, Middelfart får, når Gældsstyrelsen flytter til byen.

Derfor er der også basis for både skuffelse, frustration og vrede, og måske kunne man få lyst til at vifte med en strakt langefinger retning af skatteministeren og statsministeren. Det vil der næppe komme noget videre godt ud af - ud over at det kan føles sært tilfredsstillende at få afløb på denne infantile måde.

 

Borgmester Lars Erik Hornemann (V) har da tilsyneladende også valgt en helt anden vinkel at angribe situationen fra. Det kan måske synes naivt, men der er noget opløftende ved, at han meddeler, at der jo kommer en ny runde med udflytninger af statslige arbejdspladser, og derfor er man på borgmesterkontoret og direktionsgangen allerede nu er i gang med at gøde jorden forud for et nyt kapløb om de eftertragtede arbejdspladser. Skuffelsen har altså måttet vige til fordel for en mere konstruktiv tilgang til de muligheder, der måske opstår i nær fremtid.

Ind til videre har det dog vist sig, at kortene har været mærkede, fordi bagvedliggende politiske dagsordener har spillet kraftigt ind på beslutningerne, men det er positivt, at borgmesteren har valgt en strategi, hvor skuffelsen må efterlades på perronen, og i stedet har man valgt at ville angribe de muligheder, som måske kan opstå, i stedet for at vente på dem.

 

Noget af det positive ved den strategi er også, at det derved lykkes at undgå at brænde broer. Et surt opstød fra Svendborg vil næppe gavne mulighederne for, at regeringen lader Sydfyn indgå i den næste fordelingsrunde, og derfor kan det vise sig gavnligt, at placere den famøse ja-hat på hovedet, hvis Lars Erik Hornemann og resten af Sydfyn skal gøre sig håb om noget. En ja-hat udløser naturligvis ikke et to- eller trecifret antal statslige arbejdspladser i sig selv, men det skader heller ikke, og når energien anvendes konstruktivt, kan det jo ende et positivt udkomme. Hvis de politiske stjerner står helt rigtigt i det øjeblik, der bliver noget at fordele.

At Lars Erik Hornemann så bag linjerne muligvis også skulle investere lidt tid i at tale med sine fynske partikollegaer på Christiansborg er en anden sag.

Det er ikke just lykkedes for nogen af dem eller andre fynskvalgte folketingsmedlemmer at trække nye statslige arbejdspladser til Sydfyn. Den politiske slagkraft på den nationale scene er tilsyneladende ikke stor nok. Og det er ingen skam at gøre Erling Bonnesen, Anders Johansson og co. opmærksom på det. Det kan Lars Erik Hornemann næppe gøre meget ved, men han kan tro og håbe på, at den konstruktive linje kan føre noget godt med sig.

Skuffelsen har altså måttet vige til fordel for en mere konstruktiv tilgang

Fyns Amts Avis mener: Den helt rigtige angrebsvinkel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce