Fyns Amts Avis mener: Den bedste jul


Fyns Amts Avis mener: Den bedste jul

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Hanne D. Frette , hda@jfmedier.dk
ANDREAS_BASTIANSEN
Leder - Fyns Amts Avis. 

I dag er det 24. december, og lige om lidt fejrer vi juleaften. Gennem mange dage, uger og endda måneder er stemningen blevet bygget op til denne særlige aften.

Det er, som om vi altid stræber efter at holde den bedste jul, og at lige netop den aften er lakmusprøven på, hvor lykkelige vi er.

For nogle er den bedste jul ønsket om at komme tilbage til barndommens jul, hvor sneen lå i meterhøje driver, og der var rigeligt med julegaver under træet og ingen bekymringer om, hvem der købte og betalte dem. For andre handler det om at gøre julen bedre, end de selv har været forvænt med.

For mange er højtiden anledningen til, at man giver sig tid til at nørde igennem derhjemme med julepynt og lækkerier af den slags, der giver dobbelt sul.

Julen handler i mange henseender om at gøre sig umage. Og er det lysten, der driver værket, så er der ingen risiko for julestress. Men det er ikke altid, det lykkes eller kan lykkes at have den bedste jul, uanset hvor umage man har gjort sig. Og det er ikke noget at skamme sig over. Tværtimod er det nu, hånden skal rækkes frem for på den måde at opdage, at der er mange, der har overskud til at hjælpe. Forbløffende mange. På den måde får den med de hjælpende hænder måske også hans eller hendes bedste jul.

Det at bære på en sorg efter et dødsfald, en skilsmisse, en ulykke eller alvorlig sygdom, en fyring eller noget andet, hvor skæbnen tager livtag med en, suspenderer umiddelbart denne jul som kandidat til den bedste jul. Og når så de sociale medier flyder over af billeder og opdateringer om julelykke, så kan svære tider godt blive endnu sværere.

Er julen en af de svære, så vær forvisset om, at der er mange, der har det på samme måde. Også flere end du tror. Cirka en procent af befolkningen dør hvert år, og af de dødsfald skyldes cirka hvert fjerde kræft. Langt de fleste dødsfald efterlader pårørende i sorg og med et liv, der for altid er forandret ved tabet af den kære.

Hvert år bliver 25.000 børn berørt af brud i familien, hvor cirka 15.000 af bruddene er opløste ægteskaber. Det er nok de færreste af de børn, der vil huske netop denne juleaften som deres livs bedste, men én ting er sikkert, og det er, at man altid vil huske den jul.

Og så kan man jo altid gøre den bedre til næste år. For der kommer altid en jul til.

Glædelig jul.

Julen handler i mange henseender om at gøre sig umage.

Fyns Amts Avis mener: Den bedste jul

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce