Fyns Amts Avis mener: De lokale stemmer


Fyns Amts Avis mener: De lokale stemmer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Redaktionschef David Bernicken dabe@faa.dk
Billede
Leder - Fyns Amts Avis. 

En vigtig del af opgaven som lokalt medie er at fungere som en platform for den lokale debat. Det har været en del af Fyns Amts Avis kerne, og det bliver det også ved med at være i fremtiden. Derfor flytter vi nu en væsentlig del af debatstoffet fra debatsiderne til lokalsiderne i dagbladet, mens debatten fortsat vil kunne findes i debatsektionen på faa.dk.

Ændringen skal ses som en styrkelse af sammenhængen mellem de lokale nyheder og debatstoffet, der i højere grad skal stå side om i det fysiske dagblad.

Er det så en nedprioritering af debatten? Nej, det er det ikke. Opfordringen til jer læsere er fortsat, at I skal ytre jer, og at vi fortsat gerne vil bidrage til, at jeres stemmer bliver læst og hørt. Både når nogen eller noget skal roses, og når nogen eller noget skal skoses. Begge dele er vigtige bidrag til debatten og udviklingen af vores samfund. For det er gennem samtalen, som debat jo også er, at vi udfordrer og udvikler os og hinanden.

Vi har alle en ret til at sige eller skrive vores mening og censur må ingensinde indføres. Det står i Grundloven, og det ligger også som en del af fundamentet i vores kultur. Når det er skrevet, er det dog også vigtigt at læse resten af teksten i Grundlovens paragraf 77.

Her står nemlig, at retten til at offentliggøre sine tanker skal ske under ansvar for domstolene. Vi skal med andre ord være bevidste om, hvad vi skriver og siger. Er det hadefuldt, opfordrer vi til vold eller beskylder vi nogen for at begå noget ulovligt uden at der er bund i beskyldningerne, ja, så kan vi stilles til ansvar og dømmes for det. Ytringsfriheden er altså ikke en ret til at sige og skrive præcis, hvad vi tænker og mener. Vi har et ansvar, når vi ytrer os, og det ansvar skal vi være os bevidst.

Det ansvar dækker også over mere end, hvad der står i loven. Tonen kan nemlig indimellem blive ophedet, og der kan ryge en finke af panden. Her er det vigtigt, at vi husker at tage en dyb indånding eller 10, inden vi farer til tasterne og efterfølgende trykker send. Og det uanset om det er et læserbrev, en avisleder, et tweet eller et facebook-opslag, vi sender afsted. Det, vi skriver, skal vi også kunne stå inde for, når røgen har lagt sig, og vi skal også turde stå ved det, hvis vi står ansigt til ansigt, med den eller de personer, vi skriver til. Vil vi virkelig også kalde en anden person for idiot, eller det der er værre, hvis vi står over for vedkommende?

Det skal vi forholde os til, når vi giver vores mening til kende. Uenighed er en af vejene mod udvikling og forbedringer, men for at uenigheder kan anvendes konstruktivt er det nødvendigt, at vi omtaler hinanden med respekt både for mennesket og for det synspunkt modparten har.

Med denne opfordring følger også en opfordring til at blive ved med at debattere både på faa.dk og på lokalsiderne i Fyns Amts Avis.

Det, vi skriver, skal vi også kunne stå inde for, når røgen har lagt sig

Fyns Amts Avis mener: De lokale stemmer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce