Fyns Amts Avis mener: Brug "Generalen" til markedsføring


Fyns Amts Avis mener: Brug "Generalen" til markedsføring

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Hanne D. Frette , hda@jfmedier.dk
ANDREAS_BASTIANSEN
Leder - Fyns Amts Avis. 

Turister tager til Langeland. Det kan ikke komme bag på nogen i denne weekend, hvor Langelandsfestivalen lige er begyndt på Rue Mark og varer indtil på lørdag. Men det er ikke de mange tusinde festivalgæster, der i det her tilfælde er interessante, for Langelandsfestivalen har i mange år haft succes med at tiltrække navnlig børnefamilier og deres campingvogn eller telt til øen. Der er tale om det grå guld, der i stigende grad tager turen til Langeland især Tranekær. Det skyldes, at mange bække små gør en stor å, når det gælder om at have de rigtige varer på hylderne, der kan tiltrække den type turister, og det skal der bygges videre på.

Det grå guld er inden for marketing betegnelsen for den meget attraktive aldersgruppe 50+, der på grund af samfundsudviklingen og den stigende velstand oparbejdet siden krigsårene har større formuer, højere uddannelse og ikke mindst et bedre helbred set i forhold til tidligere generationer. Det betyder, at de bruger flere penge, og at de også kommer meget mere rundt. Både i ind- og udland. De ved, hvad de vil have, og de lader sig ikke nøje, når det gælder oplevelser. For de er oplyste.

Det grå guld har fået øje på Langeland. Og det er gode er, at det grå guld ikke er begrænset af for eksempel unges og børnefamiliers ferie, der helst skal følge børnehavens, skolens eller uddannelsesinstitutionens skemalagte ferier. De kan komme, når det passer dem. Og det gør de.

Landsbyen med det røde slot Tranekær, som landsbyen har taget navn efter, er kendt i hele landet som "Generalens by" med den entreprenante greve Frederik Ahlefeldt-Laurvig kaldet "Generalen". De seneste år er det også Medicinhaverne, der sidste år vandt Den Sydfynske Initiativpris, som får turisterne til at lægge vejen forbi. De skal selvfølgelig også have noget at spise og drikke og eventuelt sove, og her er der også kommet flere gode bud i form af restauranten Generalen i slottets gamle hestestald, iscaféen Orangeriet i den gamle fodermesterbygning og så Tranekær Slotskro. Der er værelser på Sukkergaardenfabrikken, som i 1800-tallet skulle huse forarbejdelsen af sukkerroer til sukker, der var en mangelvare på grund af krige.

"Turisterne gik før frem og tilbage og kiggede lidt på slottet. I dag foregår det på en anden måde. Der er blevet mere indhold af høj kvalitet, og det hele passer godt sammen, fortalte Helle Ravn, der er formand for Medicinhaverne, til Fyns Amts Avis i denne uge.Det ville være oplagt at gøre mere ud af historierne om "Generalen" ved at lave en rute, så turisterne blev ledt rundt i landsbyen i selskab med ham. Både ved hjælp af skilte og også en app, som kan hentes på mobiltelefonen, når den er blevet fyldt med historier om ham.

Det grå guld har fået øje på Langeland.

Fyns Amts Avis mener: Brug "Generalen" til markedsføring

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce