Fyns Amts Avis mener: Børnehavepolitik


Fyns Amts Avis mener: Børnehavepolitik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Nyhedsredaktør Hans-Henrik Dyssel hahd@faa.dk
Billede
Leder - Fyns Amts Avis. 

Man må formode, at man mener det alvorligt, når man som regering og Folketing lægger stemmer til en ny lov.

Ellers er politik reduceret til noget, vi leger. En uklædelig jagt efter en folkestemning og et ønske om bare at lægge sager ned.

Man må gå ud fra, at regeringen sammen med SF, Socialdemokratiet og de Radikale mener, at det er et problem, at der i nogle institutioner i nogle områder går for mange børn fra nogle boligområder.

Eller som der står i regeringens eget udspil:

"En høj koncentration af børn med bopæl i udsatte boligområder giver dårligere forudsætninger for at få kendskab til danske normer og værdier, og institutionen kan i sig selv udgøre et mini-parallelsamfund."

Som Fyns Amts Avis fortalte søndag får det konkret betydning for de to kommunale institutioner i Skovparken og Byparken i Svendborg. Enten skal der flere børn fra andre områder til institutionerne, eller også skal de lukke.

Der er flere problemer med den lov.

For det første bliver det lov, at hvis man bor i det, regeringen kalder et udsat boligområde, så er man udsat.

For det andet er det endnu et eksempel på den Christiansborg-ved-bedst-tankegang, som bliver mere og mere udbredt. Christiansborg har intet som helst kendskab til hverdagen i institutionerne i Skovparken og Byparken. Men det er nu stadfæstet, at hvis mere end 30 procent af børnene i en institution kommer fra et såkaldt udsat boligområde, så er det skidt for integrationen.

For det tredje viser loven med al tydelighed, at Christiansborg skuer ud over det ganske land gennem et regneark. Når statistikken siger sådan og sådan, så må virkeligheden være sådan og sådan, og løsningen må tage udgangspunkt i håndgribelige tal. 30 procent eller mere er skidt, mens 29 procent er helt fjong.

For det fjerde er regeringen allerede i gang med at løbe fra loven. Som børne- og socialminister, Mai Mercado (K), siger til Fyns Amts Avis, så er der jo altid en mulighed for at dispensere fra loven.

Børnene i Fyrtårnet Byparkens vuggestue sidder og synger: Sure frøken Madsen siger hold så op. Hold så op. Hold så op.

Formentlig helt udvidende om, at de sidder og synger om Christiansborgs tilgang til integrationen. Det er åbenbart vigtigere at fremstå som nogle, som vil gøre noget, end rent faktisk at gøre noget.

Og når politik bliver reduceret til det, så er det bare noget vi leger.

Og så var det måske på tide at se på, om vi skal gøre noget ved fordelingen af politikerne.

Man må formode, at man mener det alvorligt, når man som regering og Folketing lægger stemmer til en ny lov.

Fyns Amts Avis mener: Børnehavepolitik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce