Fyns Amts Avis mener: Blødningen skal standses, når hullet er lukket


Fyns Amts Avis mener: Blødningen skal standses, når hullet er lukket

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Redaktionschef David Bernicken dabe@faa.dk
Billede
Leder - Fyns Amts Avis. 

Søren Carlos Rasmussen har sendt et nødråb ud. Restauranten Carlos' Kitschen, hvis formål er at lave god mad og rehabilitere tidligere indsatte, er meget tæt på at måtte lukke og slukke.

Heldigvis er nødråbet blevet hørt, og flere folk med forstand på at drive forretning har tilbudt deres hjælp. Det indgyder håb for den lille restaurant, der har været og endnu er en vej ind i samfundet for de tidligere indsatte - en vej, hvis lige der ikke findes mange af i Danmark.

Carlos' Kitschen er med andre ord et projekt, der meget gerne må overleve. Det vil være et tab for Svendborg, men især for de mennesker, der arbejder i restauranten, og de mennesker, der i fremtiden vil kunne bruge køkkenet som et springbræt væk fra en kriminel løbebane, og overlever Carlos' Kitschen, og skabes der en bæredygtig forretningsmodel, vil det være en gevinst for samfundet.

Som modellen ser ud nu, er det svært at se for sig, at konceptet for alvor bredes ud, men kan hjælpen udefra bidrage til opbygningen af et økonomisk holdbart koncept, kan det anvendes mere bredt som en sluse væk fra kriminalitet. Ind til videre er restauranten mest et ildsjæleprojekt, der holdes oppe med lodder og trisser, og lige nu ser det ikke ud til, at lodderne og trisserne er stærke nok.

Heldigvis er Søren Carlos Rasmussen ikke den eneste, der gerne vil Carlos' Kitschen. Stribevis af musikere har allerede meldt sig under fanerne, og fra ved 15.30-tiden fredag i denne uge holdes der en stribe mindre koncerter i Svendborg midtbys gader, hvor det bliver muligt at smide en mønt eller en seddel i violinkassen eller hale mobiltelefonen frem for at sende penge via mobilepay. Forhåbentlig virker det, så Søren Carlos Rasmussen kan holde Skat fra døren, når de dukker op 23. august for at kradse tilgodehavendet på 181.000 kroner ind.

Hullet skal meget gerne lukkes, men som Søren Carlos Rasmussen også selv har konstateret, så er de 181.000 kroner ikke nok. Hver måned bløder forretningen, og hver måned mangler der penge til at betale for eksempel den moms, som Skat nu kræver betalt ved kasse et.

Derfor er det vigtigt, at blødningen standses. Sker det ikke, vil støttekoncerten kun være en udsættelse af projektets endeligt. Det vil være en skam, og håbet må derfor være, at de mennesker, som gerne vil hjælpe Carlos' Kitschen, kan supplere Søren Carlos Rasmussens sociale sindelag, energi og vilje til at gøre det rigtige for nogle af samfundets mest udsatte borgere med nogle afgørende administrative styrker, der kan løfte forretningen fri af det økonomiske hængedynd.

Ind til videre er restauranten mest et ildsjæleprojekt, der holdes oppe med lodder og trisser

Fyns Amts Avis mener: Blødningen skal standses, når hullet er lukket

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce