Fri os for eksperterne


Fri os for eksperterne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DET ER NOK IKKE ukendt for de fleste, at ægtefolk kan have divergerende opfattelser af ting og sager. Sådan er det også i familien Rasmussen, hvor fru Rasmussen tillader sig at spørge: Hvor er den finanskrise henne, som alle går og taler om? Jeg gider ikke høre mere om den, fastslår hun. Hr. Rasmussen er ikke enig med fruen. Han mener, det er nødvendigt at tale meget om krisen, for den er en realitet, siger han. De forskellige opfattelser af tingenes tilstand i den lille familie adskiller sig nok ikke fra, hvad man er vidne til i tusindvis af andre gode danske hjem, men når uenigheden i familien Rasmussen pludselig er interessant, skyldes det, at fru Rasmussen er den fra Vild Med Dans så kendte partner til Thomas Evers Poulsen, og hr. Rasmussen er statsminister i Danmark, og - sidst men ikke mindst - at dette lille land råder over en horde af politiske kommentatorer og analytikere, som skal holdes beskæftiget.

ALT EFTER TEMPERAMENT kan man kalde Anne-Mette Rasmussens udtalelser om finanskrisen for dumme eller modige, men at gøre dem til genstand for større opmærksomhed, er der ikke grund til. Hun har selvfølgelig lov til, som alle andre, at sige sin mening, og der er sikkert lige så mange, der er enige med hende, som tilfældet er med hendes mand, der selvfølgelig også skal have lov til at sige, hvad han føler for. På den måde adskiller hr. og fru Rasmussen sig ikke fra den øvrige del af befolkningen. Et forholdsvis oplyst folk som det danske, kan nok selv udlægge teksten, som den fremlægges af både hr. og fru Rasmussen.

MEN SÅ LET SLIPPER vi ikke. I takt med, at flere og flere kommentatorer og analytikere popper op i de danske medier - ikke mindst de elektroniske - bliver selv sager fra småtingsafdelingen behandlet, analyseret og endevendt af disse eksperter, som var de af afgørende betydning for udviklingen i dansk politik. Således også sagen om hr. og fru Rasmussens divergerende opfattelse af finanskrisen. Den fik selveste Henrik Qvortrup på skærmen forleden, hvor han fik lejlighed til at kloge sig. Han er nemlig nu blevet politisk redaktør på TV2, hvilket burde være et job med en vis pondus og autoritet, men han fører sig stadig frem i Se & Hør-stil og finder stort velbehag i at prøve at overbevise os om, at små ligegyldige historier som den om hr. og fru Rasmussen er politisk interessant. Det er den måske i Se & Hør, men ikke i TV2.

DET ER HELDIGVIS de færreste, der har svært ved at gennemskue Henrik Qvortrup og alle de andre eksperter, der finder det nødvendigt at tygge teksten for os. Det er efterhånden ligegyldigt, om det er en politisk udtalelse, vi lige har hørt, eller en sportskamp, vi lige har siddet og set i tv - så skal den kommenteres. De såkaldte eksperter insisterer på at fortælle os, hvad vi skal mene om dette og hint.

Det ville være dejligt, hvis de lod være.

faber

Fri os for eksperterne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce