Fra mod til hovmod


Fra mod til hovmod

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

n Venstres sydfynske folketingsmedlem på Christiansborg, Erling Bonnesen, er en modig mand. Mens den sydfynske befolkning - og dermed også mange af hans vælgere - står skulder ved skulder i kampen for at bevare akutfunktionen på sygehuset i Svendborg, har han varmt talt for en centralistisk løsning, som skitseret i ekspertudvalgets indstilling til regeringen. Selv om han har flakset lidt rundt i sine bestræbelser på at forsvare sine synspunkter, er substansen ikke til at tage fejl af; Erling Bonnesens hjerte banker ikke for Svendborg som akutsygehus. Den holdning har han selvfølgelig lov til at have, og man kan fristes til at rose ham for at stå fast på sit; det er ikke mange politikere beskåret at være så modige, når de mærker modvinden fra vælgerskaren.

Men efter regeringens præsentation af sygehuspakken går hr. Bonnesens mod over i hovmod. I gårsdagens avis giver han udtryk for, at 21.000 protestunderskrifter i år mod sidste års 60.000 underskrifter er et tydeligt bevis på, at borgerne ikke længere bakker op om kampen for bevarelse af akutsygehuset. Tværtimod er de blevet overbevist om, at regeringens udspil er det eneste rigtige. Heri tager Erling Bonnesen godt og grundigt fejl, og om ikke før, så vil han givetvis mærke det på egen krop næste gang, der udskrives valg. Når han tæller de personlige stemmer op vil han se, hvilken pris han kommer til at betale for sin manglende samhørighed med det lokaleområde, han skal vælges i.

Vi har nu finansminister Lars Løkke og sundhedsminister Jakob Axel Nielsens ord for, at akutfunktionen i Svendborg får lov at eksistere i de næste 10 år mens man bygger det nye supersygehus i Odense. Akutgruppen Sydfyn har helt naturligt meldt ud, at man vil bruge de kommende år til at argumentere for, at fristen forlænges - ja, gøres permanent. Det synes Erling Bonnesen er en rigtig dårlig ide. Sydfynboerne skal strække våben og forstå, at det skader det kommende supersygehus i Odense, at »kampgruppen« på Sydfyn fortsætter felttoget for skadestuefunktionen. Det er ganske enkelt noget sludder og vrøvl. Der er afsat 6,5 mia. kr. til sygehusbyggeriet i Odense. Det står fast. Der er udstedt løfte om, at akutfunktionen i Svendborg opretholdes mens byggeriet i Odense kører. Det står fast. Hvordan kan en fortsat kamp for at sikre Svendborgs akutfunktion efter 2018 så være årsag til, at det nye sygehus i Odense måske bliver tabt på gulvet, som Erling Bonnesen postulerer.

I stedet for at sætte spørgsmålstegn ved den lokale opbakning skulle Erling Bonnesen løfte røret og ringe til sygehusdirektøren i Odense og spørge, om hans supersygehus om ti år er klar til at modtage akutpatienter fra Sydfyn og øerne. Svaret er nej. Det vil kræve en yderligere udbygning, og så er det, vi er nogle tusinde sydfynboer der mener, at det er tåbeligt på det tidspunkt at investere mere i Odense, når man har faciliteterne i Svendborg. Det er det, vi - med eller uden Erling Bonnesens hjælp - vil bruge de næste ti år på at fortælle politikerne.faber

Fra mod til hovmod

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce