For en bedre fremtid


For en bedre fremtid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

USA har fået sin 44. præsident. Og verden har fået nyt håb. På et tidspunkt, hvor man kan frygte, at vi kun har fået et lillebitte indblik i, hvad den verdensomspændende finanskrise kommer til at betyde, på et tidspunkt, hvor krige rundt om i verden dagligt kræver tusindvis af ofre, hvor endnu flere bukker under for sygdom og hundersnød og på et tidspunkt, hvor frygten for nye terrorangreb stadig lurer, er Barack Obama startet på job; verdens mest indflydelsesrige af slagsen, men også verdens sværeste job.

Forventningerne har næppe været større til nogen anden præsident, og tilsvarende er de problemer, som tårner sig op for præsident Obama store og mere komplekse end dem, mange af hans forgængere er blevet præsenteret for ved indsættelsen som USA?s førstemand. Det nærmeste man vel kommer en tilsvarende situation var, da Franklin D. Roosevelt trådte til i 1930?ernes store depression. Ved den storstilede indsættelsesceromoni i går var alle problemer skubbet til side. Det blev den festdag, som det rettelig bør være, når en ny mand - fuld af gode intentioner og med en fantastisk opbakning i vide befolkningskredse - tager over.

Barack Obama har gennem hele sin valgkamp igen og igen sagt »Yes, we can«. Nu, da festlighederne i Washing- ton er ved at klinge af, og det er præsidentens første arbejdsdag, skal han bevise om han vitterligt kan. Amerikanerne tror på ham og alene det kan vise sig at have stor effekt. Barack Obama udstråler optimisme og engagement. Han har en anden dagsorden for fremtidens USA end forgængeren, men de gode intentioner rækker ikke i et land, hvor man vil se resultater. Medarbejderne i bilindustrien vil have vished for, at deres job ikke forsvinder, husejerne sikret deres værdier, de fattige og socialt udstødte vil have hjælp. Og så er der lige krigene, som mange gerne ser afsluttet.

Skeptikerne vil mene, at Barack Obama ikke har en jordisk chance for at leve op til de store forventninger, som amerikanerne - og for den sags skyld hele verden - har til ham. Umiddelbart ser det også også svært ud, men hvis man tager de positive briller på, får man øje på en mand, der har karisma og viljestyrke til at blive en hel nations samlingspunkt i en for landet kritisk situation. Barack Obama har signaleret, at han er samarbejdets mand. Han vil favne bredt og frigøre sig fra den golde fløjpolitik, som ellers kendetegner amerikansk politik. Opgaven er ikke let, men hvis nogen kan løfte den, så er det Barack Obama. Indtil andet er bevist, er han det bedste bud på, hvem der kan gøre en forskel. Den nye præsident kan genskabe håb og troen på, at fremtiden bliver bedre end fortiden.faber

For en bedre fremtid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce