Fint skulderklap til Svendborg


Fint skulderklap til Svendborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det var meget synligt på tv, og der er ikke noget at sige til det.

Svendborgs førstemand, borgmester Lars Erik Hornemann (V) var rævestolt, da Svendborg Kommune af Danmarks Idræts-Forbund blev kåret som »Årets idrætskommune 2008« i forbindelse med uddelingen af en række idrætspriser i en to timer lang og direkte tv-udsendelse.

Hornemann var heller ikke sen til at kvittere for hæderen med den meget relevante betragtning, at det var en samlet hæder til breddeidrætten i Svendborg. Med prisen følger 200.000 kr., som vil blive overrakt kommunen senere på måneden.

Alene det at blive nomineret, når man sammenligner med andre kommuner og de midler, disse har brugt på idrætten, var en bedrift af de sjældne. At nomineringen blev forvandlet til den fornemme hæder vidner om et målrettet arbejde med kommunen som koordinator og med en lang række aktører på sidelinien, der har villet det godt for hele idrætsbevægelsen i Svendborg.

Og hvad er det så Danmarks Idræts-Forbund har lagt vægt på ved den endelige udvælgelse. Ja, det har forbundets formands Niels Nygaard motiveret i det diplom, Svendborg-borgmesteren fik overrakt. Det er ikke alene, at Svendborg Kommune har et unikt tilbud til idrætsudøvere, som giver de unge mulighed for at kombinere idræt på højt niveau med uddannelse. Det er også, at Svendborg Kommune i samarbejde med folkeskoler og forskningsinstitutioner har igangsat Svendborg Projektet. Formålet er her at afdække betydningen af øget idrætsundervisning til gavn for skoleelevers sundhed og trivsel.

Niels Nygaard føjer i sin motivering til, at Svendborg Kommune har haft fokus på særlige målgrupper og etableret tilbud om ældreidræt samt idræt for sindslidende og til socialt udsatte børn og unge.´

Den fjerde pind i motiveringen er, at Svendborg Kommune og Svendborg Hallerne vil skabe fundamentet for et unikt og multianvendeligt anlæg, som kan rumme både eliten, bredden og den folkelige idræt. Som bekendt er det en sag, der politisk har delt vandene, og som finansielt ikke er ganske på plads.

Mon ikke dette håndslag kan bidrage til, at alle gode kræfter i en sidste fase står sammen om at skabe fundamentet for den videre udvikling til gavn for den samlede idræt?

JK

Fint skulderklap til Svendborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce