Fej for egen dør


Fej for egen dør

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

NÅR REGERINGEN blæser til kamp mod energiforbruget i de danske hjem, er der mange gode grunde til det. For det første burde der være gode sparemuligheder, eftersom privathusstandenes energiforbrug efter sigende er 40 procent af det samlede danske energiforbrug. Dels er der hensynet til klimaet og dels ikke mindst, at vi skal mindske risikoen for at blive afhængige af de mere eller mindre diktatoriske olie- og gasproducerende lande.

IMIDLERTID ER DER et godt gammelt mundheld, som siger, at man altid skal starte med at feje for egen dør. Så inden politikerne med bål og brand går ud og jagter boligejerne, burde de sørge for at få energiforbruget i de offentlige bygninger bragt betragteligt ned.

UMIDDELBART SYNES der ikke at være tilgængelige tal for, hvor stor en del af det danske energiforbrug de offentlige bygninger tegner sig for. Men det er næppe helt lille. Det værste er imidlertid ? hvis det er rigtigt, som folk med indsigt i den kommunale bygningsmasse siger ? at offentlige bygninger generelt er langt større energislugere end gennemsnittet af private boliger. Angiveligt fordi man mange steder har forsømt at efterisolere og at udskifte utidssvarende varmekilder.

SÅ INDEN MAN ruller det tunge skyts frem mod boligejerne, så var der nok en god grund til, at det offentlige gik foran og fik orden i egen bygningsmasse.

Men som nævnt, så er der al mulig grund til, at alle i dette land gør en ekstraordinær og kreativ indsats for at bringe energiforbruget ned. Det gælder både, hvor der er behov for bedre isolering, men bestemt også når der er tale om overgang til alternative energikilder.

MAN KAN DOG være noget betænkelig, når man lytter til nogle af de fremmeste politikere på energiområdet. Her tales direkte om straffemetoder over for de husejere, som efter en eller anden ukendt målestok bruger mere energi, end nogle eksperter mener er nødvendigt.

FOR HVORDAN kan man lige måle det, og hvad med de mange mennesker, som bor i ældre huse, som af gode grunde aldrig kan blive så energivenlige, som helt moderne meget energivenlige huse.

OG HVORDAN SKAL alt dette kontrolleres. Skal vi have et energipoliti og endnu et sæt regler og bestemmelser, som kan føjes til den overflod af direktiver, som efterhånden er blevet en del af regeldanmark, og som er godt i gang med at forpeste danskernes tilværelse.

DERFOR VIL ET godt råd til politikerne være: Det er udmærket med initiativer på energiområdet, men tænk jer rigtig godt om, inden I farer ud med en masse nye love og bestemmelser. Vi har rigeligt i forvejen.

OCJ

Fej for egen dør

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce