Enhedslisten på slisken


Enhedslisten på slisken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Enhedslisten, der mest udmærker sig ved, at det ikke er vælgerne, men derimod partiets medlemmer, der bestemmer hvilke personer, der skal have sæde i Folketinget efter et valg, er for alvor anbragt på slisken med stor risiko for helt at miste sin repræsentation på Christiansborg.

Årsagen er flere måneders uro om den kontroversielle kandidat Asmaa Abdol-Hamid, der er anbragt på en af partiets kamppladser. Hun står således til at komme i Folketinget, hvis partiet opnår en repræsentation på seks eller flere medlemmer.

Siden opstillingen for flere måneder siden har der været uro i partiet på grund af Abdol-Hamids kontroversielle holdninger til bl.a. dødsstraf, oprøreres angreb på allierede tropper i Irak, vægring ved at hilse på mænd med hånden osv. Nu er der indkaldt til ekstraordinært årsmøde, og samtidig har hovedbestyrelsen besluttet at gennemføre en ny urafstemning, der skal være afsluttet inden årsmødet, hvor også hele hovedbestyrelsen er på valg.

Det er med andre ord et dybt splittet venstrefløjsparti, som i den grad strides om holdningen til den muslimske folketingskandidat, og hvorledes dette parti overhovedet kittes sammen igen er slet ikke til at overskue. Der er indtil flere fløje i partiet. Mange mener, at man burde have fastholdt den oprindelige opstilling. Andre, som det er kommet til udtryk, at man reelt bør starte helt forfra, hvad Enhedslisten såmænd er godt i gang med.

Hovedpersonen selv finder den nye urafstemning inderlig overflødig, hvad man ikke kan fortænke hende i. Hun ville have store chancer for at komme i Folketinget med en sjetteplads på listen, og ellers har den kontroversielle politiker travlt med at rejse land og rige rundt for, som hun selv udtrykker det, at diskutere Enhedslistens program.

Nu kan denne rundtur vise sig at være inderlig overflødig. Dels kan urafstemningen ende i en ganske anden placering af Asmaa Abdol-Hamid dels oplever man en vælgerflugt fra Enhedslisten, som ved et valg i dag ville være under spærregrænsen. Man må sige, partiet ligger ganske som de fremtrædende partimedlemmer har redt. Mon dog det ser meget anderledes ud, når det ekstraordinære årsmøde er overstået den 17. november?

JK

Enhedslisten på slisken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce