En verden til forskel


En verden til forskel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det er ikke unormalt, at der kan være en verden til forskel mellem det eksempelvis en kommission eller ekspertudvalg foreslår i forhold til det, der senere realiseres i form af et lovforslag, som fordrer 90 stemmer i Folketinget bag sig for at blive vedtaget.

Om det sker med skattekommissionens pakke, der jo reelt omfordeler 35 mia. gode danske skattekroner, er nok tvivlsomt, men givet er det, at regeringens egne forslag ikke vil være ganske identiske med det, den tidligere socialdemokratiske skatteminister Carsten Koch - kommissionens formand - har foreslået, men pengene skal jo kradses ind. Det vil være urimeligt at komme med forslag, som reelt ikke er finansieret.

Mindretalsregeringen vil utvivlsomt komme med et andet forslag, som er boligejerne lidt venligere stemt. Det forekommer ikke særlig sandsynligt, at rentefradraget med et hug vil blive nedsat i 2012 fra de nuværende 33 procent til 25 procent. Her forekommer det overvejende sandsynligt, at der foreslås en trappeløsning, hvor procenten over en årrække reduceres ned til de 25 procent.

Andre løsningsmuligheder kan også komme i spil og dermed kan billedet se ganske anderledes ud, når forhandlingerne om en bred politisk løsning er tilendebragt. Man må nemlig håbe, at der kommer denne brede løsning, ikke mindst fordi alle ansvarlige partier slår til lyd for, at skatten på arbejde skal sættes betydeligt ned.

Rentefradrags-problematikken har hidtil fyldt meget, men stadig lyder budskabet fra statsministeren, at boligejerne kan »sove roligt og trygt« om natten. Det kan kun tolkes således, at boligejerne på skatteområdet vil blive budt måske nok ændrede vilkår, men bestemt ikke af en sådan art, at de tvinges fra hus og hjem. I forvejen er boligområdet netop i disse tider et særligt følsomt område, der nærmest står i stampe. Der er brug for vigtige signaler om fremtidens skattevilkår for boligejerne. Det vil kunne medvirke til at sparke området i gang igen.

På skatteområdet som helhed er der brug for et bredt politisk forlig, hvor de ansvarlige partier sender et fælles signal til landets skatteydere: Skatten på arbejde skal ned - endda ganske betragteligt. Det må nødvendigvis føre til omfordeling af den måde, vi i dag betaler disse skattepenge på. Mulighederne er mange. Kun fantasien sætter grænsen, når politikerne skal anvise, hvorledes fremtidens skatte- og afgiftsystem skrues sammen.JK

En verden til forskel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce