En vaskeægte skandale


En vaskeægte skandale

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Man behøver ikke bruge lup for at få øje på skandalen omkring om- og tilbygningen på Stenstrup Plejecenter. Når et projekt, der er budgetteret til at koste 60 millioner kroner ender med at blive 20 millioner kroner dyrere, er der ganske enkelt tale om en vaskeægte skandale. Nu er det som oftest således, at man gerne vil finde en syndebuk, når skandaler kommer til offentlighedens kendskab. Ansvaret skal placeres. Lige nu ser det ud til, at rådgivningsfirmaet Østergaard Arkitekter Aps. sidder med aben. Ihvertfald, hvis man skal tro kommunens embedsmænd og politikere.

Det bliver interessant at følge, hvad en voldgiftssag vil afsløre og man skal desværre nok forberede sig på, at det bliver lidt af en gyser, når sagen omkring den famøse millionoverskridelse i Stenstrup trevles op. Det er nemlig ikke sikkert, at der kun er én skurk i den sag - det jyske rådgivningsfirma. Det forekommer også sandsynligt, at en kulegravning vil vise svigt i kommunalt regi. Det synes meget mærkeligt, at et projekt i den prisklasse kan få lov at sejle af sted på den måde, som tilfældet har været. Ikke alene er byggeriet blevet langt dyrere end planlagt, men det er også blevet enormt forsinket. Ja, faktisk er det slet ikke færdigt, selv om det egentlig burde have været det for et halvt års tid siden. Og for at føje spot til skade, så har kommunen ikke sikret sig, at der betales dagbøder for den markante overskridelse. Den forsikring sparede man væk. Det kan nu vise sig at blive en meget dyr besparelse.

Der er ikke noget nemmere end at være bagklog, men det er vel ikke urimeligt at stille det helt konkrete spørgmål: - Hvor er de ansvarlige henne i denne sag? Svaret er måske, at ingen rigtig har følt ansvar over for projektet. Det er udtænkt og planlagt i den gamle Egebjerg Kommune, det er socialudvalget i den nye storkommune, der skal betale for om- og tilbygningen, men det er teknikudvalget der er blevet sat til at føre tilsyn med projektet ud fra den betragtning, at det har de nok bedre forstand dér end ovre i socialforvaltningen. Det har vi så ikke lige set beviser for i denne sag.

Der har naturligvis også været nedsat en byggestyregruppe, som har været bindeled mellem kommunen og det ansvarlige rådgivningsfirma. Her har man angiveligt affundet sig med den manglende styring af projektet, som man nu fra kommunal side beskylder rådgivningsfirmaet for. Undskyld, men der er altså noget der tyder på, at der også i det kommunale system er sket fatale svigt.

Voldgiftssagen må afgøre i hvor høj grad totalrådgivningsfirmaet kan gøres ansvarlig, og så må det økonomiske mellemværende mellem det og Svendborg Kommune ordnes, men efterfølgende bør man i det kommunale regi evaluere hele sagen ganske grundigt. Ikke nødvendigvis for at finde syndebukke - alt for ofte er det nemlig ikke de rigtige af slagsen der hænges ud - men for at finde ud af, hvordan man kan gardere sig mod gentagelser.

faber

En vaskeægte skandale

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce