En god nyhed


En god nyhed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Leder - Fyns Amts Avis. 

Der er grund til at trutte med hornet i anledning af, at Rederiet Færgen forleden meldte ud, at man er på vej til enten Langeland eller Sydfyn med op til 20 arbejdspladser.Det vil være en glædelig begivenhed, uanset hvor rederiet vælger at bosætte sig.Det vil være med til at sætte en streg under, at Sydfyn og øerne i øhavet er et naturligt maritimt centrum i Danmark. Sådan som det har været, siden fortidsdanskeren fandt ud af at tilflikke en manøvredygtig båd.

Så gør det i denne sammenhæng ikke så meget, at arbejdspladsernes komme foreløbig ikke er et resultat af en målrettet lokal erhvervspolitisk indsats eller særlig tilrettelagt brandingkampagne.Færgen genvandt ikke kontrakten med sejladsen til Bornholm, og så så man ikke længere nogen grund til at have sit hovedkontor derovre. Så simpelt er det, og det er med til at vise, hvor tilfældigt et spil placeringen af arbejdspladser også kan være i dagens Danmark.

Hvor er det i øvrigt befriende at opleve et firma, som har modet til at gå den anden vej end den slagne og helt naturligt gå efter at flytte sit hovedkvarter fra den ene del af provinsdanmark til den anden uden tilsyneladende et sekund at overveje at flytte til en af de såkaldte storbyer. Det er værd at bemærke, hvad rederiets direktør sagde, at han ville lægge vægt på, når den endelige placering skulle besluttes. Gode børnehaver og skoler til medarbejdernes børn er blandt kriterierne. Der er formentlig ikke nogen grund til at tro, at den prioritering er væsentlig forskellig, når det handler om familier, som leder efter et sted at bo.

Arbejdspladser er gode, hvor end de bliver placeret. De betyder noget så simpelt som liv, men også øget omsætning, skatteindtægter og flere penge fra staten. Oven på et traumatisk år med fokus på en kuldsejlet asylindsats er det klart, at arbejdspladserne vil blive modtaget med en særlig glæde på Langeland.Og skulle det vise sig, at nogle af de allerede ansatte valgte at flytte med deres arbejdsplads hertil, så skal de naturligvis være ekstra velkomne. Det ville være klædeligt og glædeligt, hvis de sydfynske kommuner: Svendborg, Langeland og Faaborg-Midtfyn, selv i et valgår med meget på spil, ville gå sammen om at sikre, at Rederiet Færgen fik de optimale betingelser til at finde det bedste sted for sit nye hovedkontor.

Om det så viste sig at blive Spodsbjerg, Vindeby, Bøjden eller sågar Ærø, selv om det er svært at forestille sig, at Færgen vil placere et hovedkvarter på en ø, som man ikke sejler til.Det ville være med til at fortælle videre på historien om, at vi på Sydfyn godt kan finde ud af stå sammen om noget, når det er med til at sikre en udvikling. Det er en historie, vi ikke kan blive mindet om for tit.

 

Hvor er det i øvrigt befriende at opleve et firma, som har modet til at gå den anden vej

En god nyhed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce