Dobbelt hurra for Vestas


Dobbelt hurra for Vestas

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

HURRA råbte hele Sydfyn, når det i ?gamle dage? kunne noteres, at et af de hæderkronede lokale firmaer klarede sig fint. Tænk blot på, hvor højt alle på disse kanter jublede, når det lykkedes at skaffe nye ordrer til forlængelse af det lokale skibsværfts liv og virksomhed. Og ikke et ondt ord om det! Men det kan undre, at tilsvarende interesse ikke knytter sig til en ny tids lokale storvirksomheder. Således har vindmølleproduktionen, der efter forskellige sammenlægninger endte med at hedde Vestas og som samtidig fandt vej til Rudkøbing, ikke påkaldt sig interesse og offentlig omsorg på helt det samme plan.

ÅRSAGEN kan nok delvis søges i den splittede holdning, der også i den sydfynske befolkning har været til vindkraft som bærende element i fremtidens energiforsyning. Man har - og det gælder nok hele den danske befolkning - delt sig i en lejr, som sammenbidt har kæmpet for vindkraft og en anden, nok talmæssigt noget større, som lige så sammenbidt har kæmpet imod vindmøllerne, i alt fald møller anbragt i nabolaget.

DOBBELT hurra bør der derfor ikke mindst her i området råbes i anledning af, at den dominerende danske, ja - på verdensplan - vindmøllekoncern, Vestas med hovedsæde i Randers, men en anselig afdeling på Langeland, har vist vej til en ny fremtid for dansk industri. Med sin forbløffende omsætnings-og indtjeningsfremgang i 2008, der ellers for danske virksomheder blev et katastrofeår, har Vestas hamret fast i både dansk og international bevidsthed, at fremtiden tilhører de vedvarende energiformer og ikke mindst vindkraften, som i vort havomkransede land er en betragtelig naturkraft. Og en helt ren energikilde i modsætning til de kulfyrede kraftværker, der er Danmarks dårlige miljøsamvittighed.

SIKKERHEDSPOLITISK kommer vindkraften sammen med andre miljørigtige energiformer til også at frigøre Danmark og hele den vestlige verden fra den pinagtige kendsgering, at den altdominerende energikilde, olien, skaber internationale politiske problemer i forholdet til ikke mindst Mellemøsten og for dele af Europa, der har gjort sig afhængig af russisk naturgas, også et undergrundsprodukt.

DATOEN på tømning af de danske olie-og naturgasforekomster under Nordsøen er allerede sat. Om få år er det slut med nordsøolien, der i den seneste generation har været stærkt medvirkende til at skabe den gode danske økonomi. Når den sidste dråbe olie er pumpet op fra Nordsøen, skulle vindmøllerne gerne snurre så tæt over Danmark, - eller måske snarere i havet omkring Danmark, at vi hverken går fallit eller tvinges til ny afhængighed af politisk ustabile områder i verden.H.J.

Dobbelt hurra for Vestas

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce