Direktøren flyder ovenpå


Direktøren flyder ovenpå

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

BANKDIREKTØR fik 11 millioner. Overskrift på torsdags-forsiden af Fyns Amts Avis. En bitter hilsen til de mange fynboer, der var stolte af Fionia Bank, landsdelens ?egen? bank, og som med forbløffelse har måttet erfare, at den har pantsat sig selv til staten for i sidste øjeblik at undgå et forsmædeligt forlis som det, der er overgået Roskilde Bank. En bitter hilsen til det brede folkelige bagland af små-aktionærer udover Fyn og en lige så bitter, som smertelig understregning af tilværelsens uretfærdighed for de mange erhvervslånere i ikke mindst det fynske landbrug, hvis grundlag er bragt i fare ved bankledelsens udygtige omgang med betroede midler.

FINANSKRISEN får skylden, og det er da også den internationale afklædning af utrolige transaktioner, der har afsløret store og små bankers, bl.a. den fynske banks, engagementer i tvivlsomme byggeforetagender. Man har ladet sig byde op til den dans omkring guldkalven, som vi alle har deltaget i, mens vi indtil for nylig troede, at vi var verdens rigeste. Finanskrisen er i virkeligheden blevet en ansvarsforflygtigende betegnelse,en slags økonomisk tsunami, som ingen behøver at tage ansvar for. Men det er forkert. Den har flere årsager, men det gælder de enorme pengeinstituter i USA som det gælder de langt mindre i Danmark, at en medvirkende hovedårsag er udygtighed i bankernes ledelser.

NORMALT ville man blive straffet for udygtighed, i det mindste fyret på gråt papir. Men de vilkår, som gælder alle andre mennesker, omfatter ikke bankdirektører. De føjer til gager og frynsegoder af fabelstørrelse kontrakter om fratrædelsesordninger, der som det var tilfældet, da Finn B. Sørensen for nylig forlod chefstolen i Fionia Bank, sikrer fratrædelsessummer af fyrsteligt format.

Det er ikke penge, han har erhvervet uretmæssigt. Han har ret til de 11 millioner, de er et kontraktvilkår. Men man kan med rette undre sig over, at den bestyrelse, der har ansvaret over for bankens aktionærer, kan fungere videre med visheden om, at direktørens eksorbitante kontrakt bærer bestyrelsens underskrift.

FIONIA Banks aktionærer og kunder ser en vanskelig fremtid i øjnene. Men manden, der har hovedansvaret for den fynske bankmisére, han kan hygge sig med sine millioner!

H.J.

Direktøren flyder ovenpå

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce