Det ulidelige VM


Det ulidelige VM

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Verdensmesterskaberne i håndbold er en spændende affære, når de to gange 30 minutter, som er kamptiden, ruller over skærmen fra Kroatien.

Men VM har også en ulidelig sideeffekt, som blev meget synlig på TV2, ikke mindst her i åbningsweekenden. Men det er åbenbart noget, som vil blive gentaget i de to resterende lørdag-søndage, inden det sidste søm er slået i.

Indrømmet. Det danske herrelandshold har bragt sig selv i en nøglepoisition efter de tre første kampe, og specielt i forbindelse med søndagens højdramatiske kamp mod Serbien, som jo i den grad skærper interessen for det danske holds videre færden i turneringen.

Men det ulidelige består i det utal af optaktudsendelser, som ligger forud for de egentlige kampe. De såkaldte eksperter kaldes til i en lind strøm og skal give deres bud på snart sagt hver eneste skridt, de enkelte spillere tager. Vurderinger i en lind strøm følger efter, og man sidder før kampstart med det indtryk, at mange af informationerne kun har det formål at fylde ellers værdifuld sendetid ud.

Når TV2 i den grad er til stede kan fyldtiden jo ligeså godt udnyttes egentlig uden hensyn til seernes tarv. Meget er ligegyldigheder, og det er i realiteten medvirkende til at udvande det, vi egentlig er samlet om, nemlig begivenhederne, når kampene fløjtes i gang.

Der er en masse overlap, hvad andet kan der være tale om, når først en studievært bistået af en såkaldt ekspert skal lægge op til en anden kommentator, der også har en ekspert ved sin side. Og bedre bliver det ikke, når en reporter føjter rundt i den store hal i Kroatien for at indsamle kommentarer forud for selve begivenheden.

Vi overfodres og er på randen til at bryde sammen, når kampene endelig fløjtes i gang. Der er ingen selvkritik, og det skæmmer i virkeligheden det, vi seere er til stede for.

Selve den massive dækning bliver givet endnu mere tæt set i lyset af det drama, det danske herrelandshold gennemlever. Det må seerne leve med. Man kan ikke forestille sig, konceptet bliver tilpasset det, vi i virkeligheden har behov for. Det danske landshold vil blive fulgt massivt af os seere, men mange af de lange optakter kunne med stor effekt barberes ned.

Det vil dette verdensmesterskab næppe ændre på, ej heller at det fortsat er en stor fornøjelse at følge de timelange kampe i bestræbelserne på at sikre Danmark ædelt metal.JK

Det ulidelige VM

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce