Debat: Om meninger og meningsdannere


Debat: Om meninger og meningsdannere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Aage P. Kürstein, Færgegaardsvej 5, Marstal
Statsministeren redegør for regeringens planer for første halv
Leder - Fyns Amts Avis. 

Læserbrev: En ny profession er dukket op de seneste år, og udøverne af denne breder sig: meningsdannerne.

Og hvad laver de så? Jo, de indsamler fakta, tygger dem igennem, og overlader os deres færdigfordøjede meninger.

Indtil nu har det været sådan, at jeg i aviser og andre medier har opsøgt fakta, og dannet mig en mening derudfra. Slipper jeg for det arbejde for fremtiden? Kan jeg bare læne mig tilbage og stole på, at mit verdensbillede bliver vedligeholdt af professionelle, der vil mig det bedste?

Lad os tage et eksempel: Redaktionschef Jakob Herskind udbreder sig den 18. januar under Opinion om Lars Løkkes sommerhusophold med alt betalt på Kvotekongens regning. Og han er ikke det mindste forarget, skriver han. Selv om Lars Løkke har afvist overhovedet at kende til Kvotekongen.

Til gengæld trækker Jakob Herskind så lige Anna Mee Allerslev frem. Og minder om, at det ikke gavnede hendes politiske liv at udnytte mulighed for gratis husly.

Hvorfor ikke begynde med den første, der udnyttede muligheden for at låne lokaler på Københavns Rådhus, venstrekvinden Cecilia Lonning-Skovgård? Det skete allerede i 2012. Derefter var der jo skabt præcedens, som Allerslev jo bare har fulgt op på. Faktisk var hun den sidste i rækken af flere.

Og lige nu har Lars Løkke så været til torskegilde hos selvsamme kvotekonge og fået kontanter med hjem til sin drenge-fond, der vist ikke flytter ret meget. Efter bilags-sag, silkeunderbukser, fadbamser, rygekabine, tøj og bil stillet til rådighed, flyrejser med familien, og hvad har vi.

Men ikke noget at hidse sig op over, ikke en EB-forside værd.

Nu har jeg så læst fakta og dannet mig en mening om meningsdannere: Jeg er ret sikker på, at den vil meningsdannerne nødigt høre, så den beholder jeg for mig selv. Men det er træls, man skal betale for sådan noget selektivt meningsdanneri. Giv mig fakta, så danner jeg mig selv mine meninger.

Debat: Om meninger og meningsdannere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce