De sidste dage før højtiden


De sidste dage før højtiden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Er du da fuldstændig vanvittig, lød det forleden dag i forbindelse med dialogen om alt det, der skal nås og gøres, som »vi plejer« her i de sidste dage, før julefreden kan sænke sig over de små hjem.

Bemærkningen eller nærmere det spage forslag gik nemlig på for engang skyld at gøre noget, der var ganske anderledes én af de sidste dage før juleaften. Riv en hel dag ud - det kunne være lørdag eller søndag - og gør noget, der ikke er normalt for dig og de nærmeste med hvem du sikkert skal fejre højtiden med.

Er det ikke sådan, at de sidste dage før jul er præget af meget af det begreb, vi f.eks. kunne kalde »plejer«. Det bliver ikke mindre krævende, når »plejer« også læner sig op af de traditioner, vi specielt i denne tid så nødig slipper. Derfor er disse dage fuldt besatte med »plejer« og traditioner. Det kan såmænd være hyggeligt nok, men ikke når jag og for lidt tid ligesom er overskriften.

Det er såmænd sundt nok, at vi for en stund glemmer alt om Stein Bagger, finanskrise og den politiske tumult både på og udenfor øen, men det er jo ikke ensbetydende med, at vi i disse dage gør tingene anderledes. Det er jo stadig de sidste juleindkøb, gaveræs, bagning osv., der sætter dagsordenen.

Når anbefalingen går på at rive en dag ud for at gøre noget, der er helt anderledes, ja så er det ganske enkelt for at pleje dit ego. Ikke forstået således, at det specielt er egoismen, der sættes i centrum, men snarere, at man sammen med de nærmeste beskæftiger sig med noget, der ikke er så sædvanligt i dagene op til jul.

Det er såmænd ikke nogen dårlig oplevelse, tværtimod kunne det tænkes, at det, der alligevel skal nåes, bliver lettere at overkomme, såfremt en dag uden »plejer« vinder indpas. Det giver nemlig ny energi at kaste sig over udfordringer, der ikke normalt vinder indpas i en traditionel hverdag præget af jul og hvad ellers, det kan føre til.

God weekend uden »plejer«.JK

De sidste dage før højtiden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce