De åbne grænser


De åbne grænser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den frie grænsepassage mellem EU-staterne er en stor behagelighed for mange mennesker, ligesom grundtanken er meget logisk, nemlig at EU kun har ydre grænser og ikke indre.

Men den barske virkelighed her en halv snes år efter indførelsen af den frie grænsepassage er, at mange typer kriminelle benytter sig af at kunne komme ukontrolleret fra det ene land til det andet.

Godt nok etablerer politi og toldere med jævne mellemrum kontroller ved de danske grænser, men det er den almindelige opfattelse i de kredse, at det forslår som en skrædder et vist sted i forhold til den gammeldags grænsekontrol.

Det er kriminelle indenfor allehånde brancher, som benytter sig af de frie passagemuligheder. Forleden kunne man høre om våbenindsmugling i stort omfang fra de nye østeuropæiske stater.

Lige i øjeblikket er der meget fokus på indsmuglingen af narkotika over landegrænsen. Og med jævne mellemrum opdager politi og toldere, at mere eller mindre organiserede østeuropæiske kriminelle i stort omfang smugler tyvegods fra Danmark ud af landet. Altså at de ulovlige transporter går begge veje.

Det siger sig selv, at det ikke alene på sigt, men bestemt også nu, er et ganske alvorligt problem. Det klares ikke alene ved at skærpe kontrollen ved EU?s ydre grænser. Det alvorlige spørgsmål er, om ikke den eneste mulighed for at dæmme op for disse kriminelle karavaner - fristes man næsten til at kalde dem ? er at genindføre en eller anden national grænsekontrol.

Bare tanken herom vil selvfølgelig give røde knopper hos EU bureaukraterne og de politikere, som i sin tid stod bag den idealistiske tanke, at der skulle være fri færdsel over alle statslige grænser i EU.

Men det nytter ikke noget med de fine intentioner, når det viser sig, at de i praksis bliver et paradis for kriminelle i alle afskygninger.

Hvad nytter det, at dansk politi jævnligt beslaglægger større eller mindre arsenaler af våben, når våbensmuglere så let som ingenting næste dag kan levere nye våben til erstatning for de beslaglagte.

Og hvad nytter det, at politiet bruger masser af ressourcer på at jagte narkoforbrydere i Danmark, når stoffer nærmest uhindret vælter ind over grænserne.

Sagt ligeud, så ville det gøre politiets arbejdere noget lettere, hvis det var muligt at forhindre disse kriminelle varer i at komme ind i landet ? eller i hvert fald reducere mulighederne kraftigt.

Derfor er den barske virkelighed et kontant udtryk for, at det er nødvendigt med en eller anden form for effektiv grænsekontrol. Situationen, som den har udviklet sig, er ikke holdbar.OCJ

De åbne grænser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce