Bureaukratisk overfald på Svendborg Sygehus


Bureaukratisk overfald på Svendborg Sygehus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Så skete det igen. Bureaukraterne i statstforvaltningen retter igen et angreb på akutfunktionen på Svendborg Sygehus, der skal fjernes, hvis Region Syddanmark skal bevilges 6,3 mia. kr. til et nyt supersygehus i Odense.

Samtidig afdækkes et demokratisk problem, som politikerne på Christiansborg - også de sydfynske uanset partifarve - er fedtet godt og grundigt ind i.

Helt konkret handler det om, at Region Syddanmark har fået afvist sin ansøgning om penge til det nye supersygehus. Bag afvisningen står ekspertpanelet vedrørende sygehusinvesteringer - det såkaldte Juhl-udvalg, der ganske enkelt beder regionen om en ny ansøgning bl. a. fordi Region Syddanmark fortsat ønsker at opretholde akutfunktionen på Svendborg Sygehus. Med andre ord: Ingen penge til nyt supersygehus før der lukkes ned i Svendborg.

Beslutningen er helt hen i vejret og udtryk for en sjælden gang bureaukratisk arrogance, der ejheller levner regeringens filosofi om at styrke trygheden i ”Udkantsdanmark” nogen som helst kredit, men politikerne på Christiansborg har sovet godt og grundigt i timen. Sagen er nemlig, at politikerne har gjort ekspertudvalgets ord til egen politik og dermed accepteret, at en forudsætning for penge til et nyt supersygehus i Odense er at lukke ned i Svendborg.

Man kan i den forbindelse undre sig over, at politikerne på Christiansborg ikke, da planen første gang blev offentliggjort, greb ind og forvandlede holdningen til at lukke ned i Svendborg som en forudsætning for at få penge til Odense til en anbefaling af, at sådan burde det være. Men, nej den afgørende passus overså man i begejstring for de mange milliarder til Odense.

Aben er nu sendt tilbage til Region Syddanmark med opfordring til at fremsende en ny ansøgning. Hvorledes den øvelse skal tackles beror på fremtidige drøftelser, og indtil da er regionen fast i kødet, når det handler om at bevare akutfunktionen i Svendborg.

Så langt så godt, men tiden er nu inde til at rejse en proteststorm først og fremmest fordi Sydfyn og dens befolkning bliver stillet uendelig meget dårligere, hvis beslutningen om at lukke akutfunktionen i Svendborg står ved magt. Alle gode kræfter bør samles i en bevægelse, der kæmper for at opretholde trygheden og en kvalitativ sygehusbehandling. Svendborg og øerne kan og skal ikke finde sig i, at akutfunktionen med et pennestrøg fjernes fra Sydfyn.

Og hvorledes står det så til med den politiske duelighed på Christiansborg, når det handler om at bevare akutfunktionen i Svendborg. Det svar blæser i vinden og kun fremtiden vil vise, om det folkevalgte element ikke mindst fra Sydfyn har nogensomhelst gennemslagskraft.

Foreløbig er alt ved det gamle. Politikerne på Christiansborg har gjort bureaukraternes makværk til deres egen politik omend det må noteres med tilfredshed, at Region Syddanmark som sygehusherrer taler Sydfyns sag. Men hvor længe?

Bureaukratisk overfald på Svendborg Sygehus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce