Brug for gode forsætter


Brug for gode forsætter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

MAN SKAL IKKE være den store spåmand for at forudse, at det nye år næppe bliver så muntert som nogle af de foregående. I 2008 blev det slået fast med syvtommersøm, at festen er forbi. Det store spørgsmål er nu, hvad regningen kommer til at lyde på. Hvor mange virksomhedskrak venter forude? Hvor mange bliver arbejdsløse på grund af den vigende efterspørgsel, og hvor mange må gå fra hus og hjem, fordi de blindt troede på, at det kun kunne gå en vej - fremad og derudaf.

2009 tegner på mange måder til at blive et dystert år.

ET ÅRSSKIFTE ER en passende anledning til at gøre status. Hvis man kigger sig tilbage over skulderen, får man øje på rigtig mange forhenværende hædersfolk, som man hidtil havde stor tiltro til, og som nu står tilbage med røde ører og med mindre end for fem flade øres tillid i brede befolkningskredse. Det drejer om letsindige bankfolk, der ikke har udvist den fornødne respekt og omhu, og som nu må have hjælp fra statskassen. Vi vil fremover være dybt skeptiske, når hr. Peter Straarup og hans kollegaer prøver at fortælle os, hvad der er godt, og hvad der er skidt. De har ikke selv formået at se forskel. Noget lignende gælder visse velrenommerede revisionsfirmaer. Her så man slet ikke set noget. Det er beskæmmende. Vi vil huske 2008 som året, hvor autoriteterne fik alvorlige ridser i lakken.

DER ER IKKE meget at gøre ved fortiden - andet end at lære af den. I dagens avis har vi spurgt medlemmerne af Læsernes Stemme, hvad de synes, var den gode og den dårlige nyhed i året, der gik. En af læserne mener, at Stein Bagger var årets gode nyhed, fordi han gav alle os materialistisk indstillede danskere et herligt wake-up call. Nogle gange skal man undre sig, når folk går på vandet. Når det begynder at gå fremad igen - og det gør det jo på et eller andet tidspunkt - så er det godt at tænke tilbage på Stein Bagger eller alle islændingene, der - næsten - kunne det utroligste, og bankdirektøren i Roskilde, der forblændede alt og alle. Lad dem være det gode eksempel på, hvor galt det kan gå - og lad os huske hinanden på, hvor villige vi var til at lade os rive med af euforien uden at stille de helt elementære og relevante spørgsmål.

MANGE AF DENNE avis? læsere mener, at valget af Barack Obama som USA?s næste præsident er det bedste, der er sket i meget, meget lang tid. Forventningerne til ham er enorme. Det er ham, der skal sætte skub i den skrantende amerikanske økonomi og dermed sikre, at verdensøkonomien igen kører på skinner. Det er ham, der skal sikre verdensfreden og ham, der skal slås mod klimaforandringerne. For nu bare at nævne et par få indsatsområder. Den opgave kan han naturligvis ikke løfte alene. Han skal have hjælp fra os alle sammen, og i dagens avis afslører en læser sit nytårsforsæt. Hun skriver, at hun vil gøre alt, hvad der står i hendes magt for, at det skal blive et godt år. Hvis vi alle sammen springer ind i det nye år med samme forsæt, er det ikke sikkert, at det bliver så dystert, som alle spår.

Godt nytår.

faber

Brug for gode forsætter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce