Begrundet mistanke


Begrundet mistanke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

n Såkaldte eksperter kritiserer, at Politiets Efterretnings Tjeneste har bedt de højere læreanstalter om at indberette navnene på de iranske studerende, som af den ene eller anden grund har fået mulighed for at studere i Danmark.

Set med overordnede briller er det udmærket, at nogen holder øje med, at den enkeltes demokratiske rettigheder i Danmark ikke trædes under fode. Ligesom det hele tiden er nødvendigt med en debat om, hvor drastiske skridt samfundet skal tage for at beskytte sine borgere mod blandt andet terror.

Omvendt er det også i den praktiske hverdag nødvendigt, at myndighederne udstyres med så effektive redskaber, at de er i stand til at opretholde et rimeligt sikkerhedsniveau. Samt at de er i stand til at slå til, hvis der er optræk til anslag mod Danmark eller i det hele taget det internationale samfund.

I den konkrete henvendelse til læreanstalterne handler det om, at der internationalt er frygt for, at nogle iranske studerende udelukkende er i Danmark for at tilegne sig en viden, som kan bruges til at fortsætte udviklingen af det dybt problematiske iranske atomprogram. En udvikling som ? trods alle Irans forsikringer ? helt klart peger i retning af, at landet ønsker at blive atommagt.

Kritikken fra eksperterne lyder på, at PET ønsker at indhente oplysninger om de iranske studerende uden en konkret mistanke. Hvilket efter deres opfattelse vil udhule borgernes retssikkerhed, idet de mener, at grundlaget er for løst.

Hertil kan med rimelighed anføres, at der ifølge Berlingske Tidende foreligger håndfaste eksempler på, at iranske studerende andre steder i verden har prøvet at skaffe sig viden, som kan anvendes i det iranske atomprogram.

Uden at gradbøje denne situation, så bør det udløse en konkret mistanke hos PET om, at dette også kunne ske i Danmark. Og at dette i sig selv er nok til at PET undersøger sagen. Man kan i hvert fald levende forestille sig, hvilket ramaskrig det vil udløse i befolkningen, hvis det skulle vise sig, at nogle iranske studerende havde misbrugt deres lærdom fra Danmark i et atomvåbenprogram, uden at PET havde grebet ind.

Om lovgrundlaget for PETs henvendelse til læreanstalterne er i orden, eller man er trådt over stregen, skændes de lærte om. Men skulle det vise sig, at henvendelsen er på kanten, så er der al mulig grund til at lave loven eller reglerne om. Ikke alene på grund af denne sag. Men i det hele taget når det gælder udenlandske studerendes involvering i terrorvirksomhed. Opklaringen af flere af de senere års større eller mindre terrorsager, har jo netop vist, at udenlandske studerende fra terroristproducerende lande, har benyttet deres studie som et skalkeskjul for at udøve terror.

I den forbindelse er der også god grund til at hæfte sig ved advarslerne fra internationale terrrorforskere om, at Danmark er et af de lande, som står øverst på terrorristernes aktionsliste.

OCJ

Begrundet mistanke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce