Bankpakken er utrolig vigtig


Bankpakken er utrolig vigtig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

HVIS du har vanskeligt ved at følge debatten om den såkaldte bankpakke, er det såmænd ikke grund til at bede om at få skolepengene tilbage. De politikere, som taler højest om emnet, forstår nemlig næppe selv ret meget! Faktisk er ?pakken? så vanskelig en konstruktion, at regeringens egne eksperter har måttet indkalde international hjælp for at nå frem til det forslag, som regeringen vil videreforhandle med de partier i Folketinget, som er indbudt til forhandling om den lige så følsomme som betydningsfulde statshjælp til landets finansielle liv.

KUNNE man i den sammenhæng undgå sædvanlig christiansborgsk stillingskrig og mediekævl, ville det være ikke blot tillidvækkende, men i høj grad også formålstjenligt. Sagen er alt for alvorlig til taktisk politisk spil. Og sådan må man opfatte den socialdemokratiske leder, Helle Thorning Schmidts beskyldning mod bankerne for at være arrogante, fordi en af bankerne, Jyske, har tilkendegivet, at den i virkeligheden har så tilstrækkelig likviditet, at den kan undvære statens hjælp.

ER DET en arrogant udmelding af Jyske Bank? Den er nok næppe for klog, men overgås i letsind så rigeligt af det socialdemokratiske forsøg på at gøre sagen til genstand for partipolitik.

FOR bankpakken handler nok om penge, men den handler i endnu langt højere grad om tillid. Om at genskabe den danske befolknings tillid til landets pengevæsen, om at genskabe tilliden mellem pengeinstituterne og sidst men ikke mindst om at opretholde udenlandske investorers tillid til den danske finanssektor.

GIVER danske politiske skænderier udlandet anledning til mistanke om at ?something is rotten in the state of Denmark?, har vi selv bidraget til mangedobling af problemerne.

FORNUFTIGE folk, der har optaget store lån til driften af deres virksomhed, fordi det forekom klogt og rigtigt at investere i det, der for få måneder siden så ud som opgangstider, er blandt dem, der for øjeblikket sover dårligt om natten, hvis deres lån er optaget i et pengeinstitut, der dengang forekom solidt og godt, men som nu må konsolidere sig ved bl.a. at stramme udlånsbetingelserne. Det er også den del af dansk erhvervsliv, den såkaldte ?bankpakke? skal mildne vilkårene for til gavn for hele samfundet.

AT regeringen ikke i første omgang har indbudt SF til at være med i forhandlingerne, er næppe klogt, og man forstår egentlig godt, at SF?s formand er sur over at være holdt uden for. Og det gælder regeringspartierne som det gælder oppositionen, at sagen bør hæves over partitaktisk spil. Jo bredere politisk grundlag, der kan skabes for denne enorme opgave, jo bedre. Den egner sig slet ikke for blokpolitik.H.J.

Bankpakken er utrolig vigtig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce