Avisen mener: Festivalerne ruller - de frivillige bærer


Avisen mener: Festivalerne ruller - de frivillige bærer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Leder - Fyns Amts Avis. 

Sommeren er i gang. Det kan godt være, at der stadig arbejdes på højtryk mange steder, og en mandag er nu engang en mandag med madpakker, møder og køer på motorvejen, men alligevel kan det ikke skjules. Det er sommer i Danmark, og den bliver tilsyneladende længere og længere. I hvert fald at dømme efter de hundredvis af arrangementer, festivaler, koncerter, folkemøder og alt muligt andet, som markerer udelivet og folkelivet i vort land.

Ja, der var mudder under gummistøvlerne på denne weekends Northside-festival i Aarhus, ligesom det også var vådt mange andre steder. Men intet kunne dog skærme for glæden, festen, dansen og alt det andet sjove, om så det var i Aarhus, til havnens dag mange steder, til motionsløb, byfester, og alt det andet, der nu er sat i gang.

For det er er kun lige gået i gang, de næste par måneder og lidt til er fyldt med den slags arrangementer over hele landet. Hundredtusinder af os vil møde frem og tage del i det levende kulturliv, der er tale om.

Ja, man kan sige meget om, at det ikke ligefrem alle steder er kvaliteten, der er i højsædet, når der sættes strøm i guitarerne fra alskens blokvogne og havnescener, men det er netop noget af det smukke. At der er plads til det hele. Præcis som vi allerede har set og oplevet.

Pinsens smukke Heartland-festival på Fyn var fyldt med fine kunstneriske momenter, herunder de spændende og begavede samtaler mellem inspirerende kunstnere og tænkere fra hele verden. På Northside var rockmusikken i højsædet, og lige om hjørnet venter årets Roskilde-festival. Giganten blandt de danske festivaler.

Kunstnerne skal hyldes, og det bliver de alle steder. Det må være en udelt fornøjelse at stille sig op på en scene i det danske sommerland og opleve opbakningen, begejstringen og glæden fra publikum. Ja, der drikkes mange øl, men der lyttes og opleves også.

Der er også fremsynede arrangører, der står bag. Som tør satse på at skabe disse begivenheder, som jo ikke alle kan blive en succes på alle områder. Det koster kræfter, mod og ikke mindst penge.

Men bag alle festivalerne står en enorm gruppe af mennesker, som er helt og aldeles afgørende for, at det overhovedet bliver til noget. Det er naturligvis alle de frivillige, der er tale om. Dem der står ved indgangen, dem der guider på plads, dem der sælger og laver mad og drikke, og dem som rydder op efter alle os andre.

Uden dem ingen fest, uden dem ingen glæde og begejstring, og det bør vi alle huske på og sætte pris på. De frivillige bærer festivalerne og alle arrangementerne. Det er i sandhed dem, der bærer sommeren i Danmark. Tak.

Avisen mener: Festivalerne ruller - de frivillige bærer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce