112


112

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Så er der gået en uge, og den undrende befolkning på Sydfyn har stadig ikke fået et svar på, hvorfor alarmcentralen 112, der betjenes af politiet, ikke ville sende en ambulance til en 60-årig mand fra Svendborg, der havde brækket lårbenet.

Der er gået alt for lang tid, inden et svar foreligger, og derfor et det nødvendigt at kort opridse begivenhederne i forbindelse med dette uheld. Det handler om, at taxichauffør Torben Daugaard ved midnatstid for en uge siden kontakter alarmcentralen. Daugaard er på arbejde, men forsøger at hjælpe den 60-årige, der er faldet og ikke kan klare sig selv.

Alarmcentralen kan ikke tage sig af den sag og har ydermere den frækhed at bede taxichaufføren køre den tilskadekomne til sygehuset, hvilket er en umulighed på grund af den 60-åriges tilstand. Efter en times ventetid og ved en tilfældig mellemkomst af to Falck-reddere på andet arbejde lykkes det at få fat i den ambulance, som alarmcentralen selvfølgelig omgående burde have sendt.

Vi kan, omend det altid er beklageligt, acceptere fejlskøn i sjældne tilfælde, men det er da helt ude i hampen, at man skal vente en uge, inden politiet får taget sig sammen til at undersøge, hvad pokker årsagen er til, at alarmcentralen svigter.

Det er vagtcentralens chef Torben Schultz, der i Fyns Amts Avis har sagt, at han vil undersøge denne sag. Samtidig får man indtryk af, at det nærmest er en betingelse, at der indgives en klage, hvilket taxichauffør Torben Daugaard naturligvis gerne gør, men hvorfor er det overhovedet nødvendigt, at der indgives en klage. Politiet har da mulighed for på egen hånd at undersøge tingene og så melde ud, hvad der er gået galt.

Det burde være den letteste sag af verden. 112 samtalerne båndes, og det er da såmænd blot at lytte dette bånd igennem for at skaffe sig faktuel viden om, hvad der aktuelt er foregået i kommunikationen mellem vagtcentralen og den pågældende taxichauffør.

Der er tale om arrogance, når politiet i den grad og efter en uges forløb, er så lang i spyttet, at der ikke kan gives noget svar på, hvorfor den første kontakt mellem alarmcentral og taxichauffør ikke omgående fører til, at der bliver sendt en ambulance til en medborger i alvorlig nød.JK

112

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce