Wiltons succes


Wiltons succes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Søndag aften blev Odense Teaters opsætning af "Breaking the Waves" kåret som årets forestilling ved uddelingen af Reumert-statuetterne, den danske teaterverdens svar på de amerikanske film-Oscars.

Prisen er et foreløbigt højdepunkt for Odense Teater, der i de senere år med stigende intensitet er blevet nomineret til Reumert-priser. Både instruktører og hovedrolle- og birolleskuespillere er blevet nomineret for præstationer på teatret - og adskillige af dem har også vundet den eftertragtede glasstatuette.

Nu kan Odense Teater så også prale med at have modtaget den fineste pris af dem alle - prisen for Årets Forestilling.

En af de centrale årsager til, at det går så godt for Odense Teater i disse år, skal findes i et kontor på første sal på teatret i Jernbanegade. Her har teaterchef Kasper Wilton sit skrivebord, og det er herfra, med udsigten op ad Jernbanegade mod Kongens Have, at Wilton har skabt den succes, som Odense Teater er i øjeblikket.

Her og mange andre steder, for Wilton er ingen skrivebordschef, og derfor er succesen i lige så høj grad skabt i prøvesalen, hvor Wilton har ageret bl.a. instruktør, skuespiller og operainstruktør.

Læg dertil, at Wilton - i modsætning til en række andre chefer for de kulturelle institutioner i Odense - lige fra starten har involveret sig i det lokale liv, også det politiske, hvilket har haft betydning for, at Odense Teater har kunnet fastholde først amtskommunale og siden kommunale tilskud af en vis størrelse.

Succes kan måles på mange måder. Med omkring 450 årlige forestillinger på teatrets scener og omkring 100.000 solgte teaterbilletter årligt er Odense Teater ikke blot et prisvindende teater, men også en folkelig succes. Selv de københavnske og jyske teaterkritikere tager jævnligt IC3-toget til Odense for at anmelde teatrets forestillinger - og det var ikke normen, inden Wilton trådte til.

Alting har en ende, og det har det tætte og snart 10 år lange jobforhold mellem Odense Teater og Kasper Wilton også. Wilton har sagt sit job op på det teater, hvor han fik sin faste gang allerede som barn, når hans far, daværende teaterdirektør Kai Wilton, tog ham med. I stedet skal Kasper Wilton - Årets Fynbo 2006 - fra sommeren 2010 være direktør på det københavnske Folketeatret.dk, hvor han for tiden er engageret i at lægge sæsonplan samtidig med, at han lægger sæsonplan for Odense Teater.

Teatrets skiftende bestyrelser skal have tak for, at de har givet Kasper Wilton råderum og økonomi til at skabe den succes, som teatret vitterligt er.

Nu står bestyrelsen, der bl.a. består af Odense-borgmester Jan Boye, tidligere folketingsmedlem Ester Larsen og direktørerne Caroline Søeborg Ahlefeldt, Karsten Ohrt og C.C. Nielsen, med en yderst vanskelig opgave - nemlig at finde et menneske, der kan bygge videre på Wiltons succes. Et menneske, der som Wilton har økonomisk sans, politisk tæft og kunstnerisk integritet - samtidig med, at vedkommende kan være her og der og alle vegne på det gamle teater.

Bestyrelsen må og skal tage opgaven alvorligt, for fynboerne har vænnet sig til teater af høj kvalitet. Det kræver også en ny chef af høj kvalitet.

Wiltons succes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce