Viljen mangler


Viljen mangler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I ET velordnet samfund er det naturligvis uacceptabelt, at uvedkommende besætter en tom ejendom og efterfølgende "gør krav" på huset. Sådanne okkupanter skal ud igen hurtigst mulig.

Det er derfor helt efter bogen, at politiet har fjernet den gruppe unge, der for få dage siden rykkede ind i en tom ejendom på Dortheasvej i det nordlige København.

NU ER den slags husbesættelser er ikke et specielt københavnsk fænomen. Også i mindre byer har man kendt til sådanne aktioner - såmænd endda i det ellers så fredelige Svendborg, hvor en ugelang husbesættelse helt tilbage i halvfjerdserne var led i kampen imod et gadegennembrud, vedtaget i byrådet.

Alligevel må man ude i provinsen efterhånden undre sig over, hvad der foregår i hovedstaden.

FOR MENS politiet handlede prompte over for besætterne på Dortheavej, så har politiet - og dermed samfundet - i månedvis fundet sig i, at de retmæssige ejere af Ungdomshuset på Jagtvej ikke kan rykke ind i deres ejendom.

Den holder andre unge besat, og denne besættelse blev for nogen tid siden understreget med en demonstration, der uviklede sig til regulære bølleoptøjer på Nørrebro.

DENNE voldelige selvtægt og blæsen på lov og ret og demokratiske spilleregler er én trist side af sagen.

En anden er, at der tilsyneladende mangler politisk vilje til at løse knuden. Eller endnu værre: At et ungdomshus er havnet i et politisk spil mellem overborgmester Ritt Bjerregaard (S) og videnskabsminister Helge Sander (V).

FOR AT komme ind til kernen:

Ungdomshuset på Jagtvej ejes af menigheden Faderhuset, som bør kunne disponere over bygningen snarest.

Omvendt skal en storby som København have plads til et ungdomshus, hvor en bred vifte af kreativitet kan trives på de unges egne præmisser. En hovedstad ville være fattigere uden!

Det er derfor ærgerligt og uforståeligt, at Helge Sander afviser at sælge "Brandstationen" på Jagtvej til den fond, der vil finansiere et nyt ungdomshus. Sander vil heller ikke leje ejendommen ud til fonden.

"Brandstationen" - der aldrig har været brandstation - ejes af Videnskabsministeriet. Lokalerne blev i mange år brugt af Københavns Universitet til undervisning, men i de sidste to et halvt år har bygningerne, der beskrives som "nedrivningsmodne", stået tomme.

NÅR Sander hverken er til at hugge eller stikke i, så stinker det langt væk af politisk drilleri, ikke mindst fordi universitetet ingen aktuelle planer har med "Brandstationen".

Situationen synes ikke kun fastlåst. I den kommende tid vil københavnske unge formentlig diske op med nye aktioner, der kan medføre, at de mister de sidste rester af folkelig forståelse for deres krav.

Overborgmester Ritt Bjerregaard, Helge Sander og andre politiske kræfter bør kunne finde ud af at trække på samme hammel i denne sag. Gerne hurtigt.

Viljen mangler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce