Vi har brug for dynamik


Vi har brug for dynamik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

ØKONOMI

Det tegnede godt, men så blev det rigtigt skidt .Efter broforbindelsen til Sverige blev det klart , at den danske aktie-selskabsskat var for høj – danske selskaber kunne nu uden transportproblemer placere hovedkontoret på den anden side af broen, og hermed få den lavere svenske skat.

Derfor var det en glæde, at det rygtedes, at et udvalg var nedsat, for noget måtte man gøre.Det blev tydeligere efter først Tyskland og senere Frankring annoncerede store skattereformer med en nedsættelse af skatterne til følge.

Endnu større blev vore forventninger efter det blev almindelig kendt, at en skattereform for aktier var på vej. Sjældent er så mange og berettigede forventninger blev gjort så meget til skamme.Hertil kommer yderligere, at regeringen pludselig fremsætter forslag om at forøge skattesatsen for aktier under pensionsordninger fra fem til 15 procent.

Også dette spring viser regeringens totale lammelse omkring en mere erhvervsmæssig og fremadrettet politik. At der er tale om en slags nødløsning af statens mulige ansvar i relation til rentegarantier for pensionsordninger gør ikke sagen bedre, snarere tværtimod.

Regeringens lammelse står så meget mere i relief som følge af , at væksten i Danmark og i store dele af EU er stagnerende for ikke at sige faldende. Også derfor har den danske krone ligesom euroen udviklet sig svagere over for dollaren.

Derfor er der nu behov for en mere progressiv og erhvervsvenlig holdning og regeringens bogholderimæssige tankegang er uacceptabel og uklog.

Hertil kommer, at aktiebeskatningen af udbytter og avancer er så indviklet , at staten gennem de senere år er gået glip af millioner af kroner i skat. Den såkaldte 100.000 kr.’s grænse og den helt ulogiske treårs-regel har samlet betydet, at man ved en stikprøveundersøgelse måtte konstatere , at der var betalt mere end 550 mio. kr. for lidt i skat for årene 1996 og 1997.

Størrelsen af den manglende skat for alle aktieejere kan man kun gætte på, for disse tal vedrører alene 50.000 private skatteydere, og heraf havde hver fjerde selvangivet forkert.Måske mere væsentlig er det, at de urimelige love ødelægger retssikkerheden for alle skatteydere.

Men ikke engang dette forhold har formået regeringen til at bibeholde forslagene om en forenkling.

At regeringen samtidig forsøgte sig med en forhøjelse af selve skattesatsen fra 25 til 28 procent for beløb under en grænse på 38.400 kr. og herover fra 40 til 43 procent, understreger blot dårskaben.

Regeringen synes derfor effektivt at satse på at gøre det sværere at drive aktie- og anpartsselskaber i Danmark samtidig med, at skatteskruen søges strammet yderligere over for aktieejerne.

Ingen af delene tegner godt for beskæftigelsen endsige for den danske valuta.

Folketingets partier må sætte sig sammen og lave et bredt og fremadrettet forlig. Spørgsmålet er, om den nuværende regering har den rette forståelse til at sidde for bordenden i de drøftelser?

Vi har brug for dynamik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce