Varm velkomst


Varm velkomst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SELV OM skoleferien forlængst burde være rykket to uger ind i august, hvor sommeren er varmest, så er der dømt svedetimer for alle danske børn, der møder i skolen i dag eller de næste par dage.

Men i følge rejsebranchen er mange tusinde børn på charterferie med deres forældre i august, hvilket også understreger behovet for flytning af skoleferien. Alene den danske sommer i år er et godt argument for at udskyde feriestarten med to uger, som vi tidligere har foreslået.

I HVERT FALD er det sol og sommer, når Emma, Cecilie, Frederik og Mads sammen med 67.000 andre børn begynder i skolernes børnehaveklasser.

For det er børnehaveklassen, der markerer den egentlige skolestart for de seks-årige, der i løbet af et år skal forvandles fra "kun" at være legebørn til også at blive skolebørn. En proces, der ikke lykkes for alle det første år - og for nogle først sent i skoleforløbet.

Stadig flere børn mangler de mest elementære forudsætninger for at kunne fungere i fælleskab med andre børn og respektere et fælles regelsæt. Af samme årsag er de for urolige og ukoncentrerede til at kunne modtage undervisning - og spolerer den også for de øvrige elever i klassen.

Hvor galt det kan gå, viser den ulykkelige sag fra Odense, hvor en gruppe forældre holdt deres børn hjemme i protest mod skoleledelsens manglende indgriben mod en urolig og voldsom elev. Problemet havde været en belastning for klassen gennem de tre første skoleår.

Det er naturligvis ikke børnenes skyld, at de får problemer allerede ved skolestarten. Ansvaret ligger hos de usikre forældre, der har undladt at sætte grænser for deres børn.

Derfor burde undervisningsministeren rent bogstaveligt tage forældrene i skole. I stedet tilbyder hun dem materiale, så de kan yde en indsats på hjemmefronten i form af lektiehjælp.

IDE LIDT ældre klasser er mobning årsag til stort fravær i klassen, og at mange elever forlader folkeskolen med alt for ringe udbytte. Men det er til gengæld et problem, som ministeren har en løsning på via internettet.

Mobbenøglen er et elektronisk spørgeskema, hvor elever fra 5.-9. klasse anonymt skal besvare en række spørgsmål om, hvordan de har det i klassen. Læreren kan derved få en måling på, hvordan det sociale miljø er i klassen. Og tilmed gode råd om, hvordan miljøet kan forbedres og mobning forhindres.

FOR BØRNENE og samfundets skyld er det vigtigt, at skolestarten og uddannelsesforløbet bliver en succes.

Emma, Frederik og alle de andre, der møder i børnehaveklassen i denne uge, vil i gennemsnit have 16 års skolegang foran sig, inden de har en uddannelse. Alene den teknologiske udvikling gør det svært at forudse, hvilke krav der stilles på jobmarkedet i 2020.

Kun ét er sikkert: vi har brug for, at hver eneste nye skoleelev får udnyttet sine evner optimalt.

Skolestart: Stadig flere børn mangler elementære forudsætninger for at fungere i fælleskab med andre børn og respektere et fælles regelsæt.

Varm velkomst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce