Valgets fjolser


Valgets fjolser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I tirsdags, præcis en måned før kommunalvalget, udløb fristen for at anmelde sin kandidatur til by- og amtsråd. Det var en hel del, der gjorde - og andre, der glemte. De sidste vender vi tilbage til.

Først skal det noteres, at antallet af lokallister ikke synes vokset i forhold til valget i 1997. Nye er kommet til, men gamle er forsvundet. Borgerlister kommer og går. Lidt ærgerligt, egentlig, for kommunalpolitik og landspolitik er to forskellige ting. Ude i kommunerne, særligt de mindre, betyder det ikke så meget, om man er socialdemokrat eller venstremand - men om man nyder sine medborgeres tillid. Lokallister kan således være et forfriskende pust, og på Fyn findes der adskillige gode eksempler på, at sådanne lister har opnået betydelig indflydelse. Særligt, når de ikke kun har slået sig op på protester og snævre enkeltsager, men udvist ansvarlighed og engagement i deres kommune.

OG SÅ TIL de etablerede partier: På Christiansborg har Centrum-Demokraterne et problem med spærregrænsen - og i Odense har CD det problem, at spidskandidaten, Kim Slott Nielsen, glemte at udfylde og aflevere stillerlisten, af hvilken grund partiet derfor ikke er opstillingsberettiget.

Spidskandidatens uheldige forglemmelse gik ikke blot ud over CD selv, men også de to andre lister, som partiet var gået i valgforbund med. I avisen i går erkendte Slott Nielsen, som har været aktiv i politik siden 1982, og som derfor burde kende reglerne, følgelig ligeud: Jeg er et fjols. Det er svært at sige ham imod.

Mens CDs spidskandidat i Odense således i det mindste er ærlig og uden vrøvl har taget skylden på sig, er situationen en anden i Fremskridtspartiet, som det - heldigvis - ikke bliver muligt at tildele sin stemme ved amtsrådsvalget den 20. november.

Heller ikke Fremskridtspartiet fik nemlig afleveret stillerlisten, og i et gevaldigt internt Z-skænderi beskylder amtsformanden og spidskandidaten nu gensidigt hinanden for at have forkludret sagen. I en tone, der ikke er usædvanlig i netop det parti, erklærer spidskandidaten sig "skidesur" på den "røvsyge" organisation. Spidskandidaten er tillige overbevist om, at amtsformanden hellere vil promovere sin datter, som kandiderer til Folketinget, og derfor har saboteret ham med vilje.

ER DER tale om sabotage indefra, skal amtsformanden bestemt ikke klandres. Lykkeligt vil det nemlig være, hvis Fremskridtspartiet - ikke kun på Fyn, men i det hele taget - endnu en gang kan splitte sig selv, så vi slipper for at høre mere til Mogens Glistrup, der engang var en begavelse - om end en uberegnelig én - men som i sit formørkede menneskesyn nu fremstår som en manisk karikatur af sig selv.

Det er muligt, at dansk politik trænger til nye impulser, og det er også korrekt, at de etablerede partier har været alt, alt for længe om sagligt at forholde sig til de problemer, visse indvandrere har givet det danske samfund. Men de impulser, som nutidens Glistrup kan tilbyde, har vi ikke brug for.

Han er, hvis vi må låne Kim Slott Nielsens udtryk, slet og ret et fjols.

Valgets fjolser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce