VK's vasketøj


VK's vasketøj

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

MENS statsministeren er undervejs på hyldestrejse til USA, varmer hans udenrigsminister, den konservative Per Stig Møller, op til en forsoningstur til Tyskland.

Her vil Per Stig endnu en gang beklage over for sin tyske kollega, som blev godt hængt ud i årets mest omtalte tv-udsendelse, Fogh bag facaden. En udsendelse, der vakte politisk forargelse i både Tyskland og Frankrig - hvis præsident tilmed under en frokost med den tyske kansler skal have kaldt den danske statsminister et fjols. Deri tager præsidenten i øvrigt fejl. Fogh er ikke noget fjols. Tværtimod. Men han har, i modsætning til sin udenrigsminister, svært ved at sige undskyld.

I BERLINGSKE Tidende gør Per Stig Møller et stort nummer ud af, at det skam er ham selv, der har besluttet sig for rejsen, og at han ikke forinden har bedt regeringschefen om lov. Det tror vi gerne - for vibrationerne mellem statsministeren og udenrigsministeren er i øjeblikket ikke af en karakter, der giver anledning til længere samtaler. Udenrigsministeren er - med rette - stadig knotten over statsministerens diplomatiske diskretionsbrud, og desuden irriterer det ham grusomt, at Fogh Rasmussen tog hele æren for den succesrige EU-udvidelse.IKKE DESTO mindre er spørgsmålet, hvor fikst det er af udenrigsministeren at vade videre i det diplomatiske spinatbed - og at fortsætte udøvelsen af den disciplin, som VK-regeringen efterhånden er blevet dansk mester i: udstilling af beskidt internt vasketøj. For det er jo at udstille det snavsede vasketøj, når Per Stig Møller uden at afstemme sagen med statsministeren rejser til Berlin for "at få genskabt den dansk-tyske alliance", som han selv siger. Det er svært at se udspillet som andet end en optrapning af magtkampen mellem Statsministeriet og Udenrigsministeriet - og mellem storebror og lillebror: Venstre og Konservative.BÅDE statsministeren og Bendt Bendtsen, den konservative leder, forsøger ihærdigt at bagatellisere kampen. Men der er ingen tvivl om, at Bendtsen mente det af hjertet, da han under den konservative kampagnedag på Fyn langede ud efter Venstre og kaldte partiet for Socialdemokratiet plus-minus 10 procent.

Fejlagtigt er det hævdet, at Bendtsen kun sagde sådan, fordi han troede, at han ikke blev refereret. Men det var ikke tilfældet: Spørger du mig direkte, må jeg nok mene, at Venstre er blevet lidt svag i koderne, hvad angår de borgerlige synspunkter, sagde den konservative leder til denne avis. Bendt Bendtsen vidste altså præcis, hvad han gjorde.

PER STIG Møller, der jo er en intelligent mand, vidste også præcis, hvad han gjorde, da han lancerede sin Berlin-tur i Berlingeren. Et hak i tuden til statsministeren. Men Per Stig har jo allerede undskyldt over for Joschka Fischer, og dermed er den potte vel ude. Så skønt underholdningsværdien naturligvis er betragtelig, burde V og K holde stridighederne inden døre. Hvis regeringssamarbejdet da skal fortsætte.

VK's vasketøj

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce