Tramp, tramp


Tramp, tramp

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

STATSMINISTEREN, der nu er vendt tilbage i chefstolen efter have gennemtrampet nogle franske skiløjper, trampede grundigt på Peter Brixtofte i går. Så grundigt, som han overhovedet kunne -uden helt at tvære Farum-borgmesteren ud og bortvise ham fra partiet. Det sidste ville også være risikabelt. I så fald kunne Brixtofte måske fristes til at trække andre med i faldet. Eksempelvis finansministeren, hvis rolle i dobbeltforretningen Farum Kommune og Farum Boldklub stadig ikke er afklaret. Indtil nu har Brixtofte frikendt finansministeren - men han kan jo ændre forklaring.Ryger finansministeren, vil regeringen for alvor være fedtet ind i Farum-affæren. Og det vil gøre ondt på Fogh, der igen i går lagde totalafstand til begivenhederne i den københavnske forstadskommune - og til personen Peter Brixtofte, som statsministeren på ingen måde bryder sig om.

Hvor statsministeren foretrækker et glas juice, ynder Farum-borgmesteren en flaske rødvin - men på spørgsmålet om, hvorfor statsministeren så ikke for længe siden har anbefalet borgmesteren en anden livsstil, svarede han, at hans forhold til Peter Brixtofte "ikke er af en sådan karakter, at det egner sig til rådgivning om dybt private forhold". Desuden erklærede statsministeren sig enig med partifællen Birthe Rønn Hornbech, der om Brixtofte har sagt, at han "på lange strækninger er uden for pædagogisk rækkevidde".

Ja, sådan kan det jo siges - og det gjorde statsministeren så.

MENS regeringschefen brillerede med sine fikse bemærkninger på det tv-transmitterede pressemøde, var Peter Brixtofte kaldt til spanking i Indenrigsministeriet, og mødet endte med, at Farum Kommune blev sat under administration.

- Vi er i et samfund, hvor man søger tilladelse og ikke tilgivelse, sagde indenrigsministeren - og herefter må det vist konstateres, at Peter Brixtofte har sin politiske fremtid bag sig. Ærgerligt nok, egentlig, for manden har på mange måder været et friskt pust i den kommunale vanetænkning, og Farums evne til at få folk i arbejde og integrere sine indvandrere fortjener den største anerkendelse. Det gav statsministeren da også Brixtofte kredit for i går - og i det hele taget havde regeringschefen travlt med at understrege, at borgmesteren ikke er tiltalt eller dømt for noget som helst.

SAMME holdning har man i Otterupkredsen, Brixtoftes bagland. Her tilsiger man stadig sin folketingsmand fuld støtte frem til næste valg, til hvilket han ikke genopstiller.

Den melding sendte Brixtofte selv kort før bestyrelsesmødet i mandags - og den var næppe kredsen ukær. Nu slap man nemlig for at fyre ham. Det ville også have været småproblematisk. Dels er Brixtofte endnu principielt uskyldig. Dels har kredsen udmærket vidst, at han længe ikke har passet sit job i Folketinget.

HAVDE kredsbestyrelsen derfor fyret Brixtofte, havde den dårligt kunnet undgå samtidig at fyre sig selv.

Tramp, tramp

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce