Tour de Fup


Tour de Fup

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

VERDEN vil bedrages, lyder et gammelt mundheld, og at det er såre sandt, viser reaktionerne på den nyeste Tour de France-skandale.

Den får ikke mastodonterne i den danske elektroniske medieverden, Danmarks Radio og TV2, til at ryste på hånden.

Knap var det bekræftet af hans arbejdsgiver, Phonak, at den forsvundne Tour de France-vinder, Floyd Landis, var dopet, før cheferne for de to sportsredaktioner forsikrede, at afsløringen af Landis' snyderi ikke får indflydelse på dækningen af Tour de France næste år. Den vil blive lige så intensiv som den har været siden Bjarne Riis' storhedsdage.

DENNE beslutning er der ingen grund til at være forarget over. Den er logisk.

DR og TV2 skal betjene seerne, og selv om antallet af topryttere, der er snuppet så at sige med kanylen i baglåret, efterhånden er længere end den længste bjergetape, så vil der stadig være masser af seere til begivenheden.

Tour de France er grundlæggende fascinerende, både på grund af løbets hårdhed og fordi løbet historisk set rummer talrige dramaer.

"Fortællingen" om Tour de France bærer frem til nye forventninger, og også i 2007 vil seerne iklæde sig den nødvendige naivitet, når de sætter sig foran skærmen i begyndelsen af juli. Nu er der ryddet op! Nu er rytterne rene!

I NØGTERNE øjeblikke må man dog slå fast, at det er sange, der er sunget så ofte, at de nu højst fortjener et overbærende skuldertræk.

Lad os kort resumere: To af Bjarne Riis hårdeste konkurrenter, Alex Zülle, Schweiz, og Richard Virenque, Frankrig, blev begge taget for doping - og tilstod.

Zülle med bemærkningen, at han blot gjorde lige som alle andre.

OMEND den tvetydige sætning, "jeg er aldrig testet positiv", til evig tid vil klæbe til Bjarne Riis, så blev den danske tourvinder aldrig taget i snyd. Men som chef for cykleholdet CSC står Riis med det problem, at hans stjernerytter, Ivan Basso, er mistænkt for doping og derfor blev fjernet fra startlisten, umiddelbart inden touren startede.

En skæbne, han delte med den nu fyrede T-Mobile-rytter, Jan Ullrich, og en række andre pedalstjerner.

MENS danske cyklesportsfans forargelse over svindlen næppe svækker interessen nævneværdigt, så er store dele af publikum længere sydpå lige frem på rytternes side. I Frankrig er Virenque særdeles populær, og det er en udbredt opfattelse, at myndighederne generelt er for nævenyttige.

Ansvarlige ledere og politi, der skal bekæmpe uvæsenet, er alt i alt oppe imod enorme kræfter, der omfatter skruppelløse læger og skyhøje pengesummer.

KAN dopingproblemet overholdes nede?

Tør man sætte sin lid til et effektivt ukrudtsmiddel, så er det sponsorerne - de store firmaer, der holder hele gildet i gang.

På et tidspunkt må det vel blive en belastning for nogle af de virksomheder, der punger ud, at blive promoveret af en sportsverden, hvor svindel, fortielser og løgn er en fremtrædende del af showet.

Tour de Fup

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce